Products‪» Whetstones‪» WÄSTIKIVI NATURAL STONE‪» WÄSTIKIVI Professional Plus‪»

Reviews

Products can be reviewed and rated only by customers who have purchased them. Products can be reviewed 14 days after delivery.
Antti K. verified buyer, 22.1.2024
Overall rating
Anonymous verified buyer, 15.1.2024
Overall rating
Hei, Aikaisempaa kokemusta teroittamisesta minulla on hieman. Olen teroittanut puukkoja ja kirveitä viikatekivellä, Fiskarsin Roll-Sharp teroittimella, tahkolla ja Work Sharp "nauhahiomakoneella" sekä puikkoteroittimella. En kuitenkaan tällaisilla isoilla kivillä ikinä. Nyt halusin kokeilla tällaista tyyliä, koska näin jollakin youtube videolla puukkoja teroitettavan tällaisilla pöytäkivillä. Katsoin tietysti myös opetusviedot, jotka Hiomakivi sivuilta löytyy. Olen nyt siinä käsityksessä, että oikein tapa teroittaa veitsiä on juurikin tällaisilla kivillä tapahtuva teroitus, koska teroitettavan esineen saa hyvin hallittua ja pidettyä oikeassa kulmassa, kun kivessä on riittävästi kokoa. Mielestäni tilaamani tuote toimii tarkoituksessani hyvin ja on melko helppo käyttää. Veden säännöstely vaikuttaa helpolta. Valitsin tuotteen, koska haluan suosia kotimaista aina, kun mahdollista. Olen nyt teroittanut kivellä työpuukon (Hultafors) käsittääkseni hiiliteräs terällä, Marttiinin condor classicin, terä ruostumatonta kromiterästä tms. ja Fiskarsin retkikirveen, jossa hiiliteräs terä. Kaikki edellä mainitut sain teräväksi hyvin pienellä vaivalla. Vielä on kaikki keittiöveitset ja isompi Fiskars X25 halkaisukirves teroitusta odottamassa.
Heikki P. verified buyer, 8.8.2023
Overall rating
Liam C. verified buyer, 28.12.2022
Overall rating
Transportation time was quite reasonable. I have partially lapped it with 220 grit SiC sandpaper, and the darker colored smoothed areas abraded several knives quite well. The scratch pattern looks a little finer than a King (Japanese) brand 1200 grit, so it is a good intermediate grit between the 1200 and 6000 grit King stones. It left a completely functional cutting edge for kitchen knives, but I’m also interested in finer finishes for woodwork. I like the stone.
Anonymous verified buyer, 6.12.2022
Overall rating
Erittäin laadukas kivi. Tällä saa puukot ja veitset teräväksi. Suosittelen 💪
Anonymous verified buyer, 3.11.2022
Overall rating
The Wästikivi natural sharpening stone with the small auxiliary stone is relatively easy to use and convincing in the result. However, my experience in sharpening knives is still insufficient.
Anonymous verified buyer, 23.3.2022
Overall rating
Very nice and good working natural stone! And not expensive at all! It is my new 1K starting stone, followed up by a Coticule Blue(4K) and a Rozsutec (8K). A great combo together!
Nickname Antti 19.1.2024
Jokunen pienempi Wästikivi minulla oli jo ennestään, mutta halusin täysikokoisen pöytämallin. Saamani yksilö oli hienorakeisempi kuin mitä aiemmin omistamani pienemmät Wästikivet. Sanoisin että ainakin omassa kivessäni on jonkinlainen oppimiskäyrä. Aluksi tuntui että kivi on tehoton, mutta kun oivalsi missä se on hyvä niin aloin pitää siitä erittäin paljon. Mikään eryisen tehokas massan poistaja ei tosiaan ole kyseessä, mutta kyllähän tämäkin puree, joillakin veitsillä jopa yllättävän paljon. Hitaamman pureman hyvä puoli on että kivi säästää veistä. Kivi kannattaa tasata heti aluksi, jotta leikkuusta jääneet sirkkelin jäljet ei vaikuta teroitukseen. Paksu slurry on helpointa muodostaa timantilla. Onnistuu se mukana tulevan slurrykivenkin kanssa, mutta itse totesin timantin sen verran paremmaksi että slurrykivi on nyt taskuteroitin puukoille ja kirveelle. Slurryn kanssa hiominen on sulavaa ja karkeus liikkuu naarmujen perusteella arvioituna noin 600...800 paikkeilla. Terään jää mattapinta. Kirkkaan juoksevan veden alla hiottaessa taas veitsi selvästi jarruttaa terää ja väittäisin että karkeudessa päästään 1000 tai jopa yli, jos kivi on hyvin tasattu ja kiillottunut. Tällöin hiontajälki veitsessä on kiiltävä. Ihmettelen kun mukana tulevassa ohjeessa sanotaan asian olevan juuri toisin päin, mutta kai se riippuu vähän siitä miten kiveä käytetään. Olen huomannut että keitttiöveitsiä teroittaessa en oikeastaan edes kaipaa muita kiviä, vaan Wästikiven slurryn ja juoksevan veden jälkeen voi siirtyä suoraan keraamiselle puikolle ja stroppaamiseen. Kivi onkin siis erinomainen ylläpitokivi keittiöön. Kivi on todella kova, eikä ole kyllä mitään pelkoa että veitsen kärki uppoisi vahingossa kiveen vaikka käyttäisi kovaakin painetta. Vaikea tätä on myöskään kuopalle saada kulumaan, mistä on etua jos tarvitaan hyvää tasomaisuutta. Itselläni tasoitukseen on riittänyt satunnainen slurryn teko timanttikovasimella. Käytän kiveä aina Naniwan alustan kanssa. Olen erittäin tyytyväinen tähän laadukkaaseen suomalaiseen perinnetuotteeseen!