Products‪» Whetstones‪» ATOMA Diamond‪» ATOMA 400‪»

Reviews

Products can only be reviewed and rated by customers who have purchased them. Products can be reviewed 14 days after delivery.
Jaroslav F. 3.6.2022
Overall rating
Mikko I. 19.5.2022
Overall rating
Atoma 400 -timantti levy toimii hyvin vesikivien tasoittamiseen ja sen lisäksi sitä on tullut käytettyä myös leipäveitsen selän tasoittamiseen, josta levy suoriutui kohtuullisesti. Uutena levy puree kovasti kaikkeen, mutta käytön myötä sen tehokkuus alkaa laskea, kun kaikkein aggressiivisimmat timantit irtoavat pinnasta. Voidaan sanoa, että levy ajetaan sisään, jonka jälkeen sen tehokkuus pysyy samana hyvin kauan. Huomasin, että levyn tehokkuus laski kaikista nopeiten, jos sitä käytetään töihin, joissa poistetaan paljon metallia, kuten veitsen selän tasoitus. Levy voi menettää lähes kokonaan hioma kykynsä, jos sitä käytetään saman tai matalamman gritin kivien tasoittamiseen. Esimerkiksi Morihein 500 grittisen kiven tasoittaisin Atoma 140 levyllä mieluummin. Levyä tarkastellessa huomasin, että se ei mahdollisesti ole aivan tasainen. Tämä tuli ilmi kun huomasin juuri tasoitetun hiomakiven makaavan vain kahdella nurkalla tasoitetulla puolella. Tämä voi johtua kuitenkin käyttäjän virheestä ja korkeusero oli niin pieni, että sen vaikutus teroittamiseen on merkityksetön. Levyn pinta sai myös muutamia naarmuja jostakin käytön aikana, mutta ne eivät tunnut vaikuttavan sen tehoon mitenkään. Useat ihmiset netissä ovat valitelleet levyn jättävät etenkin hyvin hienojen kivien pinnan liian naarmuiseksi, mutta itsellä ei ole ollut kyseistä ongelmaa Morihei Karasu 9000 kiven kanssa enkä ole huomannut käytännössä mitään eroa, jos olen kiven pinnan vielä viimeistellyt Morihei 4000 kivellä. Hyvä tuote, vaikkakin käyttöikä vaihtelee henkilöstä toiseen. Nopealla tutkimuksella selvisi, että levyn ikä pitenee huomattavasti, jos sitä käytetään vain tasoittamiseen ja itse veitsien teroitus on kaikista vahingoittavinta levylle.
Anonymous 12.4.2022
Overall rating
I have always received excellent evaluations of Atoma diamond plates from acquaintances. I've heard that they are the best among the various competing world brands, I've never used them, these two are the first ones I've bought, I've only used the #1200 for lapping the sharpening stones for now and I've been very satisfied with the result. The #400 I haven't had the chance to use yet but I'm sure it will be as good as the 1200. Thank you, kind regards, Mariano A. Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)