Tuotteet‪» Stroppi laudat‪»

Stroppi lauta 300x75 'Medium'

Stroppi lauta 300x75 'Medium'


Hinta
34,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %Espoo0 kpl

Tuotekoodi
S30075_MED

Voit tilata tätä tuotetta korkeintaan varastossa olevan määrän.
Saatavuus
Arviolta 1 - 5 vrk tilauksesta. Arvion luotettavuus on hyvä.

Varastotilanne ja saapuvat
Haluan ilmoituksen, kun tuotetta tulee lisää varastoon


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Nyt löytyy kaksipuolinen Stroppi. Kiiltävä paksu 2,7mm italialainen ruskea nahka toisella puolella ja naturel 'mokka' toisella puolella. Välissä paksu koivuvaneri. Ei taivu ja lauta antaa lukemattomia käyttömahdollisuuksia. Pysyy tulevasti paikalla pöydällä tai voit mokkapuolen käyttää esim tahnojen kanssa.

"Itse koin todellisen ahaa elämyksen, kun ymmärsin alkaa käyttämään pitkää Stroppi lautaa. Pitkän stropin hienouden ymmärtää vasta sitä käytettyään." 

Tämä nahkalaatu on ns. "medium" kova valmistajan asteikolla 4/6 ja ensituntumalta tätä vieroksuu, mutta käytössä huomaat kovan nahan hyödyt. Mokkapuoli on hyvin tiivis tuntumaltaan ja toimii suoraan myös stroppaukseen. 

Oma käyttötapa on laittaa lauta vinoon asentoon, toinen pää alempana pöydällä ja toinen pää kädessä.  Veistä liikuttelen edestakaisin muutama kymmenen kertaa ja terä on timanttinen.

Lauta on kooltaan 300mm (+- 1mm)  x 75 mm. 
 
Pituus: 300 mm
Leveys: 75 mm
Paksuus: n.23 mm (vaneri 18mm + 2 x nahka)
Paino: 350 g
Kovuus: 4/6 (medium)


MITÄ EROA ON SOFT- JA MEDIUM-NAHALLA?


Molemmilla nahoilla päsee samaan lopputulokseen, mutta mitä muuta eroa näillä on?

SOFT-nahka on nihkeän tuntuista eli antaa suoraan luontaisesti vastetta veitselle. Tämä tekee veitsen kulman pitämisestä helpompaa ja stroppaaminen tuntuu pysyvän paremmin kontrollissa. SOFT-nahka on karkeampaa kuin MEDIUM. Joten jos työskentelet pelkällä nahalla ilman pastoja, tämä kannattaa ottaa huomioon.

MEDIUM-nahka on kovaa ja liukasta, osittain myös tunnotonta. Veitsistä on kuitenkin taipumus irrota metallia nahan pintaan, joten jo lyhyen käytön jälkeen tämä kiiltävä liukkaus häviää ja nahka alkaa tuntua enemmän SOFT-nahalta.

Nahka on kulutustavara, mutta puhki sitä ei saa. MEDIUM ei kestä yhtään pidempään käytössä kuin SOFT. Nahka kestää sitä pidempään hyvänä, mitä huolellisempi olet veitsen stroppauksessa. Kokemukseni perusteella voin sanoa, että kovassa vauhdissa veitsen kärki tuntuu tekevän helposti viiltojälkiä. Rauhalliset liikkeet takaavat parhaan lopputuloksen.

Veitsen viimeistely Stropilla

Paino
0,35 kg
(myyntipakkauksen kanssa 0,45 kg)


Valmistusmaa
Suomi


Kommentit
Risto L. vahvistettu ostaja, 10.2.2024
Yleisarvosana
Laadukkaan oloinen lauta.
Erkki T. vahvistettu ostaja, 4.12.2023
Yleisarvosana
Todella tyytyväinen, sekä puukot, muutamat kääntöveitset ja myös fileerauspuukot huoltuivat hienosti. Laudan pituudesta on todella etua. Edellinen historiallinen laite on hiomakivi/ todella hieno yhdistettynä toiselle puolelle teräslevyyn sijoitettuun nahkaan peräisin USA, varmaan jostain ..40 luvulta ja tarkoitettu partaterien tai veitsien huoltoon.??
Anonyymi vahvistettu ostaja, 25.9.2023
Yleisarvosana
Vaikka enemmän pidän pidemmästä 400mm stropista niin tälläkin pääsee hyvään lopputulokseen.

Anonyymi vahvistettu ostaja, 24.7.2023
Yleisarvosana
Todella hyvä huoltava, ja teroituksen viimeistelevä stroppi!
Anonyymi vahvistettu ostaja, 3.7.2023
Yleisarvosana
Olen käyttänyt tätä lautaa Luxor pastan kanssa partaveitsen teroittamiseen. Olen kokeillut pastaa sekä pintanahkapuolella että mokkanahkapuolella. Laitoin nahkapohjalle ennen pastoja kengän hoito rasvaa.En tiedä onko se tarpeen, mutta eipä siitä näytä haittaakaan olevan. Laudan nostan irti pöytäpinnasta sen alle laitetulla puukapulalla. Tämä parantaa hiontaotettani.
Jukka R. vahvistettu ostaja, 19.11.2022
Yleisarvosana
Ehkä se pidempi lauta olisi ollut käytössä vielä parempi. Ei tässäkään tuotteessa silti mitään vikaa ole.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 3.11.2022
Yleisarvosana
Nahka vaikuttaa laadukkaalta.
Lisää kommentti

Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: