Tuotteet‪» Stroppi laudat‪»

Stroppi lauta 400x75 'Medium'

Stroppi lauta 400x75 'Medium'


Hinta
38,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %Espoo0 kpl

Tuotekoodi
S40075_MED

Voit tilata tätä tuotetta korkeintaan varastossa olevan määrän.
Saatavuus
Arviolta 1 - 5 vrk tilauksesta. Arvion luotettavuus on hyvä.

Varastotilanne ja saapuvat
Haluan ilmoituksen, kun tuotetta tulee lisää varastoon


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Nyt löytyy kaksipuolinen Stroppi. Kiiltävä paksu 2,7mm italialainen ruskea nahka toisella puolella ja naturel 'mokka' toisella puolella. Välissä paksu koivuvaneri. Ei taivu ja lauta antaa lukemattomia käyttömahdollisuuksia. Pysyy tulevasti paikalla pöydällä tai voit mokkapuolen käyttää esim tahnojen kanssa.

"Itse koin todellisen ahaa elämyksen, kun ymmärsin alkaa käyttämään pitkää Stroppi lautaa. Pitkän stropin hienouden ymmärtää vasta sitä käytettyään." 

Tämä nahkalaatu on ns. "medium" kova valmistajan asteikolla 4/6 ja ensituntumalta tätä vieroksuu, mutta käytössä huomaat kovan nahan hyödyt. Mokkapuoli on hyvin tiivis tuntumaltaan ja toimii suoraan myös stroppaukseen. 

Oma käyttötapa on laittaa lauta vinoon asentoon, toinen pää alempana pöydällä ja toinen pää kädessä.  Veistä liikuttelen edestakaisin muutama kymmenen kertaa ja terä on timanttinen.

Voit tehostaa stropin käyttö pastojen avulla. Esimerkiksi Luxorin punaisella pastalla saat karkeuden 2500-3000 joka on liki täydellinen pasta puukon viisteen ja terän viimeistelyyn.

Lauta on kooltaan 400mm (+- 1mm)  x 75 mm. 
 
Pituus: 400 mm
Leveys: 75 mm
Paksuus: n.23 mm (vaneri 18mm + 2 x nahka)
Paino: 470 g
Kovuus: 4/6 (medium)


MITÄ EROA ON SOFT- JA MEDIUM-NAHALLA?


Molemmilla nahoilla päsee samaan lopputulokseen, mutta mitä muuta eroa näillä on?

SOFT-nahka on nihkeän tuntuista eli antaa suoraan luontaisesti vastetta veitselle. Tämä tekee veitsen kulman pitämisestä helpompaa ja stroppaaminen tuntuu pysyvän paremmin kontrollissa. SOFT-nahka on karkeampaa kuin MEDIUM. Joten jos työskentelet pelkällä nahalla ilman pastoja, tämä kannattaa ottaa huomioon.

MEDIUM-nahka on kovaa ja liukasta, osittain myös tunnotonta. Veitsistä on kuitenkin taipumus irrota metallia nahan pintaan, joten jo lyhyen käytön jälkeen tämä kiiltävä liukkaus häviää ja nahka alkaa tuntua enemmän SOFT-nahalta.

Nahka on kulutustavara, mutta puhki sitä ei saa. MEDIUM ei kestä yhtään pidempään käytössä kuin SOFT. Nahka kestää sitä pidempään hyvänä, mitä huolellisempi olet veitsen stroppauksessa. Kokemukseni perusteella voin sanoa, että kovassa vauhdissa veitsen kärki tuntuu tekevän helposti viiltojälkiä. Rauhalliset liikkeet takaavat parhaan lopputuloksen.

Veitsen viimeistely Stropilla

Paino
0,47 kg
(myyntipakkauksen kanssa 0,6 kg)


Valmistusmaa
Suomi


Kommentit
Rainer J. vahvistettu ostaja, 19.3.2024
Yleisarvosana
Laatunahkaa ja stropin koko tarpeeksi iso. Nahka on kovaa, mutta se sopii juuri omaan teroitustyyliini. Hyvä tuote kaikin puolin!
Sakari R. vahvistettu ostaja, 19.3.2024
Yleisarvosana
Hyvä pitkä stroppi!
Teemu I. vahvistettu ostaja, 15.3.2024
Yleisarvosana
Laadukas nahka. Vähän ehkä tarpeettomankin iso.
Matias L. vahvistettu ostaja, 1.2.2024
Yleisarvosana
Amatöörikin sai tällä teroituksen jälkeen särmän pois ja viimeisen silauksen veitsen teroitukseen. Tällä myös hyvä ylläpitää veitsen terävyyttä, puikollakaan ei tule niin hyvää lopputulosta.
Kari K. vahvistettu ostaja, 15.1.2024
Yleisarvosana
Hienosti toimii teroituksen viimeistelyssä ja terävyyden ylläpidossa. Jämäkkä rakenne ja verrattain suuri koko ovat hyödyksi isompien veitsien viimeistelyssä.
Jussi A. vahvistettu ostaja, 10.1.2024
Yleisarvosana
Hyvä tuntuma ja riittävän iso. Pastan kanssa vielä parempi.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 30.12.2023
Yleisarvosana
Tällä kun viimeistelet puukot ja keittiöveitset 3000:n kiven jälkeen, saat terävämpää kuin mitä luultavasti edes tarvitset. Kiillotteluun stroppipasta oli hyvä lisä.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 9.11.2023
Yleisarvosana
Olen pitkään etsinyt stroppi lautaa ja nyt kun sellaisen löysin, niin pitihän sellainen tilata. Olen aikaisemmin käyttänyt stroppi vyötä mutta laudalle on myös käyttöä. Laudan pituus ja koko on oikein mainio. Ostin medium mallin ja toimii oikein hyvin. Nahkaa kun käyttää niin mielestäni alkaa toimimaan oikein hyvin muutamien käyttökertojen jälkeen kun "sisäänajo" on tehty.
Thomas V. vahvistettu ostaja, 31.10.2023
Yleisarvosana
Kunnon kokoinen stroppi. Erittäin hyvä!
Pasi N. vahvistettu ostaja, 15.8.2023
Yleisarvosana
Sopii hyvin talttojen viimesyelyyn
Näytä kaikki (20) Lisää kommentti

Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: