Tuotteet‪» Stroppi laudat‪»

Stroppi lauta 400x75 'Soft'

Stroppi lauta 400x75 'Soft'


Hinta
38,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kplVarastossa
Espoo8 kpl heti
Netistä toimitettavissa8 kpl heti

Tuotekoodi
S40075_SOFT
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Nyt löytyy kaksipuolinen Stroppi. Hiukan mattamainen 2,2mm paksu italialainen ruskea nahka toisella puolella ja naturel 'mokka' eli nahan kääntöpuoli toisella puolella. Välissä paksu koivuvaneri. Välissä paksu koivuvaneri. Lauta antaa lukemattomia käyttömahdollisuuksia. 

"Itse koin todellisen ahaa elämyksen, kun ymmärsin alkaa käyttämään pitkää Stroppi lautaa. Pitkän stropin hienouden ymmärtää vasta sitä käytettyään." 

Tämä nahkalaatu on ns. "soft" kova valmistajan asteikolla 2/6  ja ensituntumalta todella mukavasti vastetta antava.  Tämä vaste tekee stroppaamisesta hiukan tukevampaa ja tarkempaa. 

Oma käyttötapa on laittaa lauta vinoon asentoon, toinen pää alempana pöydällä ja toinen pää kädessä.  Veistä liikuttelen edestakaisin muutama kymmenen kertaa ja terä on timanttinen.

Voit tehostaa stropin käyttö pastojen avulla. Esimerkiksi Luxorin punaisella pastalla saat karkeuden 2500-3000 joka on liki täydellinen pasta puukon viisteen ja terän viimeistelyyn.

Lauta on kooltaan 400mm (+- 1mm)  x 75 mm. 
 
Pituus: 400 mm
Leveys: 75 mm
Paksuus: n.23 mm (vaneri 18mm + 2 x nahka)
Paino: 460 g
Kovuus: 2/6 (soft)


MITÄ EROA ON SOFT- JA MEDIUM-NAHALLA?


Molemmilla nahoilla päsee samaan lopputulokseen, mutta mitä muuta eroa näillä on?

SOFT-nahka on nihkeän tuntuista eli antaa suoraan luontaisesti vastetta veitselle. Tämä tekee veitsen kulman pitämisestä helpompaa ja stroppaaminen tuntuu pysyvän paremmin kontrollissa. SOFT-nahka on karkeampaa kuin MEDIUM. Joten jos työskentelet pelkällä nahalla ilman pastoja, tämä kannattaa ottaa huomioon.

MEDIUM-nahka on kovaa ja liukasta, osittain myös tunnotonta. Veitsistä on kuitenkin taipumus irrota metallia nahan pintaan, joten jo lyhyen käytön jälkeen tämä kiiltävä liukkaus häviää ja nahka alkaa tuntua enemmän SOFT-nahalta.

Nahka on kulutustavara, mutta puhki sitä ei saa. MEDIUM ei kestä yhtään pidempään käytössä kuin SOFT. Nahka kestää sitä pidempään hyvänä, mitä huolellisempi olet veitsen stroppauksessa. Kokemukseni perusteella voin sanoa, että kovassa vauhdissa veitsen kärki tuntuu tekevän helposti viiltojälkiä. Rauhalliset liikkeet takaavat parhaan lopputuloksen.

Veitsen viimeistely Stropilla

Paino
0,46 kg
(myyntipakkauksen kanssa 0,55 kg)


Valmistusmaa
Suomi


Kommentit
Anonyymi vahvistettu ostaja, 23.4.2024
Yleisarvosana
Laadukkaan tuntuinen hyvän kokoinen lauta. En kokeillut pastoja kun ei ole ollut vielä tarvetta. Kokeilin kovempaa puolta ilman pastaa tehtaan jäljiltä olevaan veitseen. Parani selvästi vaikka teränsuu on VG10 terästä.
Marko H. vahvistettu ostaja, 21.4.2024
Yleisarvosana
Sroppilauta on minulle uusi kokemus ja varmaan tarvitsee vielä lisää tekniikka opettelua. Enimmakseen teroitan hiomakivillä japanilaisia veisiä ja sropilla saa kyllä vielä viimeistellymmän lopputuloksen ja veitset tuntuvat terävimmältä.
Jarmo L. vahvistettu ostaja, 6.4.2024
Yleisarvosana
Toimi niinkuin pitää. Ainoa vertailukohta on toki vain oma vyö, mutta kokonsa puolesta mukava käyttää.
Jarkko N. vahvistettu ostaja, 2.3.2024
Yleisarvosana
Olen harjoitellut stropin käyttöä ja huomannut, että hyvä hankinta on ollut. Veitsen teroituksen jälkeen viimeinen silaus stropilla. Ihan myös ollut arkisessa käytössä, veitsiä pyyhkäissyt käytön jälkeen. Olen ollut tyytyväinen hankintaan.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 15.1.2024
Yleisarvosana
Tämä tuote oli itselleni varsin vieras, mutta muistin jonkun vanhemman timpurin työmaalla joskus kertoneen, että puukko/veitsi pitäisi teroituksen jälkeen "viimeistellä" nahkaa vasten, jolloin siitä saisi oikein hyvän. No asiaa en ikinä tullut testanneeksi kunnes törmäsin tällä sivulla selaillessa kyseiseen tuotteeseen ja päätin ottaa asiasta selvää. Päädyin tilaamaan tuotteen. Olen testannut tuotetta keskikokoiseen leukuun hiiliterästerällä. Kyseessä lähes uusi leuku, joka hyvässä terässä, joten en ensin teroittanut sitä millään muulla menetelmällä. Testasin myös aiemmin Wästikivellä teroittamaani Marttiinia saada tällä vielä viimeisteltyä. En osaa sanoa onko hyppy Wästikivestä suoraan tähän nahkaan liian suuri, voi olla. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että jotain vaikutusta tähän lautaan hierominen terään tekee. Ainakin äärettömän teräväksi Marttiinin mielestäni sain. Tuotteen käyttö hetken harjoittelun ja tekniikan hakemisen jälkeen tuntuu onnistuvan. Varmaankin auttaa esim. keittiöveitsien terässä pysymiseen, kunhan muistaa/viitsii vain käyttää ja ne ensin tulee teroitettua hiomakivellä hyväksi.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 29.12.2023
Yleisarvosana
Hyvä ja helppo käyttää.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 22.12.2023
Hieno stroppi. Tällä hetkellä tämä on ollut kytössä ilman pastoja ja siihen hommaan ihan hyvä lauta.
Marko P. vahvistettu ostaja, 19.12.2023
Yleisarvosana
Tämän stroppilaudan kanssa vielä opetteluttaa, mutta alkutuntuma hyvä.
Reijo M. vahvistettu ostaja, 9.12.2023
Yleisarvosana
Karkealle puolelle vedin reilulle puolikkaan mitalle Luxorin punaista. Hyvin toimii. Testailun ja opettelun vuoksi jätin osan käsittelemättä, jotta näen eron. Softin otin ihan mutu-tuntumalla ja videoiden suosituksesta. Kyllä puukon teroituspinta kiiltää stroppikäsittelyn jälkeen.
Heikki P. vahvistettu ostaja, 22.11.2023
Yleisarvosana
Tarpeeksi iso ja laatu hyvä.
Näytä kaikki (20) Lisää kommentti

Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: