Tuotteet‪» Hiomakivet‪» WÄSTIKIVI LUONNONKIVI‪»

WÄSTIKIVI Professional Plus

WÄSTIKIVI Professional Plus‪


Hinta
70,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kplVarastossa
Espoo5 kpl heti
Netistä toimitettavissa5 kpl heti

Tuotekoodi
WA-002
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Wästikiven erikoismalli ns standardilla mitoituksella.

Tämä versio sisältää luonnon Naguran, eli pienen palan Wästikiven fylliittiä. Saat tehostettua merkittävästi hiomisprosessia avaamalla pinnan auki tällä apukivellä. Tämä pieni apukivi toimi myös näppäränä pikku teroituskivenä. 

Luonnon kivet eivät koskaan ole täydellisiä vaan yksilöinä sisältävät vinoja kulmia, pieniä lohkeamia reunoissa, mutta HIOMAPINTA on aina tasainen.

Karkeus: 1000
Pituus: 210 mm (mitatut pituudet vaihtelivat 208-226 mm välillä)
Leveys: 70 mm (mitatut levydet vaihtelivat 69-73 mm välillä)
Paksuus: 20- 23mm
Paino: n. 1100 g 

Naguran eli pikkukiven koko vaihtelee ollen noin 60 mm levä ja 70-80mm pitkä. Paksuutta n 20mm.

Paino
1 kg
(myyntipakkauksen kanssa 1,2 kg)


Valmistusmaa
Suomi


Kommentit
Anonyymi vahvistettu ostaja, 15.1.2024
Yleisarvosana
Hei, Aikaisempaa kokemusta teroittamisesta minulla on hieman. Olen teroittanut puukkoja ja kirveitä viikatekivellä, Fiskarsin Roll-Sharp teroittimella, tahkolla ja Work Sharp "nauhahiomakoneella" sekä puikkoteroittimella. En kuitenkaan tällaisilla isoilla kivillä ikinä. Nyt halusin kokeilla tällaista tyyliä, koska näin jollakin youtube videolla puukkoja teroitettavan tällaisilla pöytäkivillä. Katsoin tietysti myös opetusviedot, jotka Hiomakivi sivuilta löytyy. Olen nyt siinä käsityksessä, että oikein tapa teroittaa veitsiä on juurikin tällaisilla kivillä tapahtuva teroitus, koska teroitettavan esineen saa hyvin hallittua ja pidettyä oikeassa kulmassa, kun kivessä on riittävästi kokoa. Mielestäni tilaamani tuote toimii tarkoituksessani hyvin ja on melko helppo käyttää. Veden säännöstely vaikuttaa helpolta. Valitsin tuotteen, koska haluan suosia kotimaista aina, kun mahdollista. Olen nyt teroittanut kivellä työpuukon (Hultafors) käsittääkseni hiiliteräs terällä, Marttiinin condor classicin, terä ruostumatonta kromiterästä tms. ja Fiskarsin retkikirveen, jossa hiiliteräs terä. Kaikki edellä mainitut sain teräväksi hyvin pienellä vaivalla. Vielä on kaikki keittiöveitset ja isompi Fiskars X25 halkaisukirves teroitusta odottamassa.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 6.12.2022
Yleisarvosana
Erittäin laadukas kivi. Tällä saa puukot ja veitset teräväksi. Suosittelen 💪
Nimimerkki Antti 19.1.2024
Jokunen pienempi Wästikivi minulla oli jo ennestään, mutta halusin täysikokoisen pöytämallin. Saamani yksilö oli hienorakeisempi kuin mitä aiemmin omistamani pienemmät Wästikivet. Sanoisin että ainakin omassa kivessäni on jonkinlainen oppimiskäyrä. Aluksi tuntui että kivi on tehoton, mutta kun oivalsi missä se on hyvä niin aloin pitää siitä erittäin paljon. Mikään eryisen tehokas massan poistaja ei tosiaan ole kyseessä, mutta kyllähän tämäkin puree, joillakin veitsillä jopa yllättävän paljon. Hitaamman pureman hyvä puoli on että kivi säästää veistä. Kivi kannattaa tasata heti aluksi, jotta leikkuusta jääneet sirkkelin jäljet ei vaikuta teroitukseen. Paksu slurry on helpointa muodostaa timantilla. Onnistuu se mukana tulevan slurrykivenkin kanssa, mutta itse totesin timantin sen verran paremmaksi että slurrykivi on nyt taskuteroitin puukoille ja kirveelle. Slurryn kanssa hiominen on sulavaa ja karkeus liikkuu naarmujen perusteella arvioituna noin 600...800 paikkeilla. Terään jää mattapinta. Kirkkaan juoksevan veden alla hiottaessa taas veitsi selvästi jarruttaa terää ja väittäisin että karkeudessa päästään 1000 tai jopa yli, jos kivi on hyvin tasattu ja kiillottunut. Tällöin hiontajälki veitsessä on kiiltävä. Ihmettelen kun mukana tulevassa ohjeessa sanotaan asian olevan juuri toisin päin, mutta kai se riippuu vähän siitä miten kiveä käytetään. Olen huomannut että keitttiöveitsiä teroittaessa en oikeastaan edes kaipaa muita kiviä, vaan Wästikiven slurryn ja juoksevan veden jälkeen voi siirtyä suoraan keraamiselle puikolle ja stroppaamiseen. Kivi onkin siis erinomainen ylläpitokivi keittiöön. Kivi on todella kova, eikä ole kyllä mitään pelkoa että veitsen kärki uppoisi vahingossa kiveen vaikka käyttäisi kovaakin painetta. Vaikea tätä on myöskään kuopalle saada kulumaan, mistä on etua jos tarvitaan hyvää tasomaisuutta. Itselläni tasoitukseen on riittänyt satunnainen slurryn teko timanttikovasimella. Käytän kiveä aina Naniwan alustan kanssa. Olen erittäin tyytyväinen tähän laadukkaaseen suomalaiseen perinnetuotteeseen!
Lisää kommentti

Tuotemerkki


Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: