Yleisarvosana | 4 arvostelua) | (
Valmistaja: Shiro Kamo
Alue: Takefu, Japan
Tyyppi: Gyuto
Terän pituus: 180 mm (yksilö vaihtelee ja näyttää olevan n. 190 mm keskipituus)
Kokonais pituus: 325 mm
Paino: 134 g
Kovuus: 63-64 HRC
Teräs: Aogami No.2
Kahva: pähkinäpuu, kahdeksankulmainen
Sopiva hiomakivi: Luonnonkivipohjaiset hiomakivet ovat parhaimmillaan hiiliterästen kanssa. Esimerkiksi Morihei- ja Shin Nagura -kivet toimivat erittäin hyvin. Teroitus onnistuu erinomaisesti myös Naniwa Chocera- ja Shapton-kivillä.
Huom: Tämä tuote on täysin käsintehty, joten ilmoitetut mitat voivat vaihdella hieman.
HUOM!
Laatuveitsi vaatii sille kuuluvan kohtelun. Älä pese veistä pesukoneessa. Käytön jälkeen pesu lämpöisellä vedellä. Kuivaa pyyhkeeseen ja säilytän magneetissa tai veitsi telineessä. Älä väännä veitsellä mitään ja yleinen suositus on että veitsellä ei leikata ruotoja, luita eikä jäätynyttä lihaa. Näin vältät terän lohkeamisen ja kärjen katkeamisen.
Yleisarvosana | ☆☆☆☆☆ |
Yleisarvosana |
Halusin 180mm veitsen, koska veitsen kärjellä saa tehtyä tarkkaa työtä. Valkosipuliin viillot saa tehtyä helposti. Veitsen saa teroitettua jäätävän teräväksi ja veitsi kestää terävänä pitkään. Käytän Naniwa:n ja Morihei:n kiviä, hienoin kivi on #4000. Stroppaan 400mmx75 stropeilla, joissa on laadukasta timanttitahnaa. Tykkään japanilaisista Wa-kahvoista, jollainen veitsessä on. Veitsen pituuden takia pilkkomisessa en tarvitse välttämättä käyttää Petty:ä. Shiro Kamo Black on paras Gyuto, mikä mulla on ollut. Kuivaan veitsen aina ennen, kuin lasken veitsen leikkuulaudalle. Luonnollista patinaa on alkanut tulla, joka on vain hyvä asia. Suosittelen veitseä kaikille. Tämä ostos oli niin hyvä, että hommaan Shiro Kamo veitsiä lisää. Seuraava veitsi on Shiro Kamo Akuma sarjaa. Veitsen hinta-/laatusuhde on 5/5.
Shiro Kamo gyuto 180mm terällä on hyvin tehty ja toimiva keittiöveitsi. Terä on ohut ja sillä leikkaa helposti kasvikset, juurekset lihan ym. Leikkaustuntuma on miellyttävä. Kahvasta saa toimivan otteen ja veitsi on kokonaisuutena loppuun asti mietitty. Hiiliteräs ei ole ongelma, kun muistaa pyyhkiä terän kuivaksi myös käytön aikana. Käytön jälkeen pesen ja kuivaan veitsen sekä laitan ohuen kerroksen ruokaölhyä teränpintaan. näin eihkäistään terän ruostuminen. Jos haluaa terän patinoituvan, voi öljyn jättää pois terästä. Suosittelen Shiro Kamo veitsiä kaikille, jotka haluavat nauttia ruoka-aineiden leikkaamisesta niillä pääsee uuteen ulottuvuuteen leikkaamisen suhteen.