Tuotteet‪» Keittiöveitset‪» SHIRO KAMO BLACK‪»

SHIRO KAMO , Gyuto, SG2 210mm

SHIRO KAMO , Gyuto, SG2 210mm


Hinta
259.00 + toimituskulut
Sis. alv 24%


Määrä
kpl


Varastossa
Espoo1 kpl heti
Netistä toimitettavissa heti1 kpl heti

Tuotekoodi
G-4304KYSaatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Valmistaja: Shiro Kamo
Alue: Takefu, Japan
Tyyppi: Gyuto
Terän pituus: 210 mm
Kokonais pituus: 358 mm
Paino: 154 g
Kovuus: 62-63 HRC
Teräs: Pulveriteräs, ruostumaton, SG2
Kahva: selkova, kahdeksankulmainen

Sopiva Hiomakivi: Tämän veitsen teroitus onnistuu parhaiten Naniwa Professional , Shapton Glass ja Suehiro Debado kivien avulla


Tuote on täysin käsin tehty ja näin annetut mitat jonkin verran vaihtelevat.

HUOM!

Laatuveitsi vaatii sille kuuluvan kohtelun. Älä pese veistä pesukoneessa. Käytön jälkeen pesu lämpöisellä vedellä. Kuivaa pyyhkeeseen ja säilytän magneetissa tai veitsi telineessä. Älä väännä veitsellä mitään ja yleinen suositus on että veitsellä ei leikata ruotoja, luita eikä jäätynyttä lihaa. Näin vältät terän lohkeamisen ja kärjen katkeamisen.

Paino
0.154 kg (myyntipakkauksen kanssa 0.40 kg)


Valmistusmaa
Japani


Kommentit
Mikko I. 19.5.2022
Yleisarvosana
Veitsi tulee omassa pakkauksessaan käärittynä korroosiota vastustavaan paperiin ja pahvi hihaan. Veitsen terävyys laatikosta oli käyttövalmis, mutta nopealla teroituksella se saatiin parempaan terään. Teroitus hoitui Morihein 1000, 4000 ja 9000 kivillä, joista vain 1000 kivellä tuntui, että tarvitsi antaa enemmän painetta, jotta veitsi teroittuu. SG2 ei siis ole mikään ongelma Morihein kiville ja teroittuu oivasti ja terä pysyy terävänä pitkään. Veitsi on mitoiltaan 360 mm kokonais pituudeltaan, josta 215mm on terää. Veitsen selän paksuus terän alusta on 4 mm ja 1 cm takaisin kärjestä paksuus on 1.25mm. Terän korkeus on 54mm. Terä itse on hyvin ohut ja siten leikkaa halkaisematta aineksia, joka johtaa hyvin pieneen vastustukseen leikatessa. Veitsen kuvioteräs sivut auttavat ruoan irtoamisessa terästä, joka itsessään on hyvä. Veitsen painopiste on noin 3 cm kahvan lopusta eteenpäin, eli veitsi on etupainoinen, mutta omassa "pinch" otteessa painopiste istuu sormien kohdalla. Veitsi painaa 165 grammaa ja on siten hyvin kevyt ja nopea kädessä. Veitsi on hionta on asymmetrinen, kuten on odotettavissa japanilaiselta veitseltä ja itse teroitin sen 70/30 skaalalla, joka näyttää toimineen hyvin ja antaa suoran leikkuun. Veitsen viimeistely oli vaihtelevaa, kaukaa katsottuna veitsi on kaunis, mutta käytössä alkaa huomata pieniä virheitä siellä täällä. Veitsen selkä on kulmikas ja kulmat ovat teräviä, joka johtaa niiden puremiseen käteen veistä käytettäessä, tämä korjaantui nopeasti 2000 grittisellä hiomapaperilla, jolla otin terävimmän kulman irti. Sama ongelma ilmenee myös veitsen "kantapäässä", eli ns. leikkuuterän perässä. Kahva oli myös asennettu hieman vinoon terään nähden. Tämä ei vaikuta mitenkään veitsen käyttöön omassa päässä, vain jotakin, jonka huomasin. Itse kahvan kahden osan liitos oli hyvin tunnettavissa, mutta tämä korjaantui nopealla hionnalla. Nämä virheet eivät selkää lukuunottamatta vaikuta veitsen käyttöön millään tavalla, ne ovat vain hieman harmittavia näin kalliissa veitsessä, mutta käsityö ei ole koskaan täydellistä ja jokainen kappale on uniikki. Keittiössä veitsi toimii kuten mainostetaan, aineksesta huolimatta oikealla tekniikalla lopputulos on mitä veitseltä odottaisi ja itsestä on vaikeaa kritisoida pieniä virheitä käsityössä, etenkin jos itse suostuu käyttämään pienen hetken niiden korjaamiseen.
Lisää kommentti