Tuotteet‪» Hiomakivet‪»

ATOMA timantti

Nämä Japanissa valmistetut laadukkaat (monocrystalline diamond) timanttihiomakivet ovat pärjänneet testeissä loistavasti. Kooltaan Atoman täysikokoiset timanttihiomakivet ovat liki standardi hiomakivien kokoisia. Mittaa levyillä on 75x210mm, eli toimivat näin kapeita timanttilastoja tehokkaammin. Timantit on kiinnitetty latomistekniikalla selkeään kuvioon metallilevyn pintaan. Tämä levy puolestaan on liimattu noin 10 mm paksuisen alumiinipalan pintaan. Eli suoranaisesti mistään kivistä ei siis ole kyse. Käyttöikä näillä timanttihiomakivillä on pitkä. Kotikokin veitsenteroituskäytössä ei timanttihiomakivi kulu loppuun luultavasti koskaan. Myös teollisuustyökalujen teroittamiskäytöstä on jo pitkiä kokemuksia.

Atoman timanttiteroitin sopii todella hyvin vesihiomakivien tasoittamiseen. Atoman timanttiladonnan järjestelmällinen muoto estää tehokkaasti timanttikiveä imeytymästä kiinni hiottavaan vesikiveen. Hiomakiven tasoittamiseen sopivat kaikki Atoman karkeudet. Parhaiten toimivat 140 ja 400.

Uutena Atoman timanttihiomakivet ovat karkeampia kuin grit-luku osoittaa, mutta kun terävin särmä on kulunut pois pitää timanttikivi karkeutensa samana todella pitkään.

Miksi Atoma timanttikivi:

  • Kestävä
  • Tasausta ei tarvitse tehdä
  • Timanttien hyvä tasainen kiinnitys, sallii myös pienempien työkalujen teroituksen
  • Parempi teroitusjälki kuin perinteisillä timanttikivillä
  • Saat helpommin saman kulman koko terään, kuin kapella timanttilastalla
  • Sopii hyvin japanilaisten hiomakivien tasaamiseen
  • Atoma 400 vastaa karkeudeltaan Naniwa Professional 400 -hiomakiveä. Teroitusjälki on hyvin samanlainen molemmilla.

Karkeudet:

140 = ERITTÄIN KARKEA
400 = KARKEA
600 = KARKEA
1200 = HIENO

Käyttövinkki:

Valmistajan suositus on, että et koskaan käytä timanttikiveä ilman vettä. Teroittaminen onnistuu näin paljon liukkaammin ja pidennät kiven käyttöikää. Älä myöskään käytä liikaa voimaa.