Tuotteet‪» Hiomakivet‪» ATOMA timantti‪»

ATOMA 400

ATOMA 400‪

ATOMA 400

Hinta
78,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kplVarastossa
Espooyli 10 kpl heti
Netistä toimitettavissayli 10 kpl heti

Tuotekoodi
A-400
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

ATOMA #400  on sarjan eniten käytetty timanttiteroitin. Tämä KARKEA kivi toimii todella hyvin vesihiomakiven tasoituskivenä ja tehokkaana timanttiteroittimena. Kestävä ja pitkäikäinen. Karkeudeltaan ATOMA 400 vastaa Naniwa Professional 400 hiomakiveä. Teroitusjälki on hyvin samanlainen molemmilla. 

Iso koko tuo mukanaan paljon enemmän tehokkuuta ja kestävyyttä kuin perinteiset kapeat timanttilastat.

Karkeus:   #400
Pituus:   210 mm
Leveys:   75 mm
Paksuus:   11 mm

Paino
0,544 kg
(myyntipakkauksen kanssa 0,65 kg)


Valmistusmaa
Japani


Kommentit
Jarmo L. vahvistettu ostaja, 20.5.2024
Yleisarvosana
Tämän ostin kun tarvitsin kiven, jolla saisin vähän enemmänkin kärsineen terän soppeliin kulmaan. Tuote on toiminut ainakin jo kaksi kertaa. Yksi syy miksi tämän hommasin oli että tämä olisi melko moneen käyttöön soveltuva kivi. En muuhun kuin veitsen teroittamiseen tätä käyttänyt, mutta mahdollisuuksia ilmeisesti olisi kirveen teroituksessa ja hienompien kivien tasoituksessa. Kaveriksi tähän kannattaa tehdä tai hommata jokin kiven pidike. On sen verta matala, että muuten ei onnaa teroitus.
Teemu I. vahvistettu ostaja, 15.3.2024
Yleisarvosana
Laadukas, nopeasti leikkaava hiomakivi.
Reijo M. vahvistettu ostaja, 9.12.2023
Yleisarvosana
Yhden taltan muotoilin tällä uudestaan. Tehokas timantti. Kokeilin myös 3000 kiven oikaisuun ja toimii siihenkin, vaikka 400 onkin.
Harri S. vahvistettu ostaja, 11.11.2022
Yleisarvosana
Toinen ostamani Atoma. Edellinen on tasoituskäytössä ja satunnaisesti karkeana teroituskivenä palvelullut varmaan 10-20 vuotta. Siinä ajassa alkaa tulla jo kulumaa, tasoituskäyttöön varmaan menee vielä hetken mutta onpahan priima Atoma kaapissa valmiina kun teen päätöksen vaihtaa tämän uuteen. Kivien tasoituksessa aivan huippu, koville kiville kuten Shapton Glass Stone jopa ehdoton olla joku timantti. Karkeampaan tasoitukseen suosin 140 karkeutta, mutta hentoon perustasoitteluun etenkin jossain 3k ja yli karkeuden kivissä, 400 atoma on loistava. (1200 imaisee itseään liiaksi kiinni tasoitettavaan kiveen ja se jää sitten "jumiin" liikaa) Tasoituskivissä suosin timanttia ja ehkä 90% tasoituksista teen Atomalla ja loput sitten noilla kivistä tehdyillä, joita ilmankin pärjäisin.
Mikko I. vahvistettu ostaja, 19.5.2022
Yleisarvosana
Atoma 400 -timantti levy toimii hyvin vesikivien tasoittamiseen ja sen lisäksi sitä on tullut käytettyä myös leipäveitsen selän tasoittamiseen, josta levy suoriutui kohtuullisesti. Uutena levy puree kovasti kaikkeen, mutta käytön myötä sen tehokkuus alkaa laskea, kun kaikkein aggressiivisimmat timantit irtoavat pinnasta. Voidaan sanoa, että levy ajetaan sisään, jonka jälkeen sen tehokkuus pysyy samana hyvin kauan. Huomasin, että levyn tehokkuus laski kaikista nopeiten, jos sitä käytetään töihin, joissa poistetaan paljon metallia, kuten veitsen selän tasoitus. Levy voi menettää lähes kokonaan hioma kykynsä, jos sitä käytetään saman tai matalamman gritin kivien tasoittamiseen. Esimerkiksi Morihein 500 grittisen kiven tasoittaisin Atoma 140 levyllä mieluummin. Levyä tarkastellessa huomasin, että se ei mahdollisesti ole aivan tasainen. Tämä tuli ilmi kun huomasin juuri tasoitetun hiomakiven makaavan vain kahdella nurkalla tasoitetulla puolella. Tämä voi johtua kuitenkin käyttäjän virheestä ja korkeusero oli niin pieni, että sen vaikutus teroittamiseen on merkityksetön. Levyn pinta sai myös muutamia naarmuja jostakin käytön aikana, mutta ne eivät tunnut vaikuttavan sen tehoon mitenkään. Useat ihmiset netissä ovat valitelleet levyn jättävät etenkin hyvin hienojen kivien pinnan liian naarmuiseksi, mutta itsellä ei ole ollut kyseistä ongelmaa Morihei Karasu 9000 kiven kanssa enkä ole huomannut käytännössä mitään eroa, jos olen kiven pinnan vielä viimeistellyt Morihei 4000 kivellä. Hyvä tuote, vaikkakin käyttöikä vaihtelee henkilöstä toiseen. Nopealla tutkimuksella selvisi, että levyn ikä pitenee huomattavasti, jos sitä käytetään vain tasoittamiseen ja itse veitsien teroitus on kaikista vahingoittavinta levylle.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 12.4.2022
Yleisarvosana
I have always received excellent evaluations of Atoma diamond plates from acquaintances. I've heard that they are the best among the various competing world brands, I've never used them, these two are the first ones I've bought, I've only used the #1200 for lapping the sharpening stones for now and I've been very satisfied with the result. The #400 I haven't had the chance to use yet but I'm sure it will be as good as the 1200. Thank you, kind regards, Mariano A. Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Lisää kommentti

Tuotemerkki


Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: