IMANISHI
9 tuotetta
Yleisarvosana | 5 arvostelua) | (
Tämä on ensimmäinen 1000/6000 kivi, jonka olen kelpuuttanut tähän kauppaan. Laatukivi Japanista, joka päihittää jo pelkällä koon tuomalla teholla useimmat kiinalaiset halpakivet. Laadullisesti Combo kivien ehdotonta kärkeä. Tulee ohuen liukueste maton kanssa, joten et välttämättä tarvitse edes telinettä.
Ensituntumaltaan ehdottomasti paras vastetta antava kaksipuoleinen kivi, jonka olen koskaan saanut käyttöön.
Tämä kivi löytyy myös pakettina: IMANISHI Imanishi Combo 1000/6000 Pack
Karkeus: #1000 / #6000
Pituus: 205mm
Leveys: 75mm
Paksuus: 35mm
Painio: 1080 g
Yleisarvosana |
Hiomakivi Pack 1000/3000 kiveen verrattuna 1000-puoli on kovemman tuntuinen ja melko tunnoton. Teroitettaessa on vaikea arvioida mitä terässä tapahtuu. Teho on kuitenkin aika sama tai ehkä hieman parempi kuin Hiomakivi Pack 1000-puolessa. 6000-puoli on miellyttävä ja jättää terän siistin kiiltäväksi. Kiven mukana tuleva alusta on toimiva ja pitää kiven paikoillaan.
Yleisarvosana |
Lostavaa ja nopeaa palvelua! Tarvitsin hienompijakeista kiveä viimeistelyyn ja sain kaikki tarvittavat vastaukset nopeasti sähköpostilla. Vanhalla 400/1000 kivellä saan kyllä useimpiin tarpeisiin riittävän teräväksi, mutten huipputeräväksi. Parin meilin valitsin tämän. Koska vanha 400/1000 kiveni on selvästi pienempi, päädyin lopulta tähän yhdistelmäkiveen jotta pystyn hyödyntämään isompaa kiveä myös 1000 puolen perusteroittamiseen. On totta että tällä isommalla kivellä teroittaa nopeammin ja helpommin kuin vanhalla 180*50 kokoisella. Oli oikea valinta! Olen käyttänyt hiomakiviä puukkojen teroittamiseen lapsesta asti ja vanhempana teroitettavaksi on tullut viikate, ruohonleikkuri, talttoja, kirveitä ja keittiöveitsiä. Suurimman osan ajasta tuo tapahtui rautakaupan perushiomakivellä kun ei paremmasta ollut tietoa ja vasta 4-5 vuotta sitten löysin tuon pari astetta paremman kiven. Siten kokemusta on kyllä teroittamisesta, mutta en osaa verrata muihin laatukiviin. Käytössä puoliterävä keittiöveitsi tulee nopeasti teräväksi 1000 karkeudella ja viimeistely 6000 puolella (+ vanhalla nahkavyöllä stroppaaminen) saa terävyyden "A-nelosen viiltelystä" tasolle "sanomalehden viiltely" (ja karvatkin saa katkeamaan jos on tarve...). Aikaakaan ei paljoa tuhraudu jos veitsi on edes "puoliterävä" (=ei enää leikkaa kunnolla mutta terä on muuten kunnossa. Jos ei, niin sitten karkeampikin kivi lienee tarpeen). Keittiössä onnistuu nyt kaikki ja pienemmänkin ahvenen perkaus onnuistuu helposti kun aiemmin rintaevien välin leikkaaminen oli hankalampaa. Ja mitä noihin muihin teroittimiin tulee joita vaimo on joskus hankkinut, niin niillä ei pääse lähellekään samaa terävyyttä. Suosittelen tätä yhdistelmäkiveä niille jotka haluavat selviytyä mahdollisimman vähillä välineillä. Vakavammin erikoisveitsiä harrastavat voivat tarvita laajempaa arsenaalia, mutta ainakin puukot, taltat ja paremmat keittiöveitset tällä saa uutta vastaaviksi tai jopa terävämmäksi. Ehkä jotkut muut kivet ovat nopeampia tai tuntumaltaa parempia, en osaa sanoa, mutta ei tälläkään kauaa kestä. Kokemattomamman teroittajan kannattaa vain muistaa ettei siirry hienompaan puoleen ennenkuin veitsi on oikeasti terävä, muuten ei tule teräväksi vaikka hinkkaisi kauankin. Hienompi puoli on vain viimeistelyä varten.
Yleisarvosana |
Tunnin verran pidin pesualtaassa ennen käyttöä ja sumutinpullolla välillä lisää vettä talttoja terottaessa. Hyvin toimii.