SUEHIRO
26 tuotetta
Yleisarvosana | (8 arvostelua) |
Yleisarvosana | ☆☆☆☆☆ |
Yleisarvosana |
Hioin tällä kivellä Glesteinin Petty 140 veitsen. Aloitin Haidu 600 kivellä muutamalla vedolla koska veitsi hieman kärsi tippuessaan. Pienen Ryda parring veitsen hioin omalla tekniikallaan aloittaen suoraan tällä kivellä perusterävyyden ylläpito teroituksen. Samoin aloitin Hasaki Nakirin terävyyden virkistyksen tällä kivellä. Liotin tätä kiveä (yhdessä Haidun kanssa, tätä 5 minuuttia) n.15 minuuttia. Sitten käytin mukana tullutta naguraa. Haettuani sopivan teroituskulman kallistuskulmia kokeilemalla hioin kunkin veitsen n. 20 vedolla ja purseen poistot. Kivi tuotti uskomattoman paljon tummaa liejua. Terät saavuttivat parantuneen terävyyden ja purevuuden mikrohampaistuksen avulla. Lopuksi kiillotin Morihei 6000 kivellä joka muuten tuntui samettisen pehmeältä ja antoi peilikirkkautta. Tosin terän viisteeseen jäi parilla kymmenellä vedolla näkyviä naarmuja. Nämä ovat kovempaa teräslaatua mutta en silti kokeillut 8000/9000 gritin kiviä kiillotuksessa. Stroppasin veitset pahvin avulla.
Yleisarvosana |
Yksi parhaita tuntumia, sama tyyli kuin Rika 5000 tai Super fine 8000. Aluksi vaisu, mutta pinnan auettua varsin tehokas. Toimii myös vaikeammilla teräksillä kuten VG1, joilla osa kivistä nikottelee ja muuttuu tehottomaksi. Ei tukkeudu. Miinusta osalle varmasti että tämä vaatii kunnon liotuksen että alkaa toimia. Käytön jälkeen pintaan kerääntyy tahmeahko tuntuma, joka voi olla limaisen tuntuinen märkänä. Monta liotusta lämpösessä ja pinnan pyyhksimistä märkänä, niin siitä pääsee eroon. Tuota ei tule tietysi pintaan jota käytetään, vaan reunoihin/alle.
Minulla on hiomakivistä paljonkin kokemusta. Sain SO 3000 kiven kaverilta ja testasin sitä. Kuurasin pinnan auki mukana tulleellaikkuharkolla ja muutamassa minuutissa HSS18 tehty terä otii "armottoman" terävyyden. Testasin leikkaus voimaa kenkiin käytettävään 3mm pohjanakaan ja terä leikkasi sitä kuin paperia. Vanha 3000-kiveni sai välittömästi eläkepäätöksen. *****-kivi, suosittelen.