Tuotteet‪» Keittiöveitset‪»

Nesmuk

Nesmuk Janus

Nesmuk on saksalainen veitsien valmistaja. Kaikki suunnittelusta vamistukseen tehdään Saksassa.  hiomakivi.fi on Nesmukin virallinen jälleenmyyjä. Ensimmäisessä vaiheessa meidän valikoimiin on  otettu  mielenkiintoinen Janus sarja, jossa yhdistyy Niobium-seostettuun veitsiteräkseen DLC  pinnoitustekniikka ja mielettömän hyvin muoltoiltu kahva sekä keveys.

Markkinoiden miellyttävin veitsen kahva

Nesmuk valmistaa CNC työstämällä veitsen kahvoja useista eri puulaaduista ja värisävyistä.  Janus 140 ja 180 mallien kahvoissa on sama perusmuoto, mutta pidemmän 180 mm veitsen kahva on hiukan pidempi ja paksumpi.  Tuntuma kädessä on todella miellyttävä.

Ei paina paljon

Veitsien painoissa on paljon eroja ja juuri keveyttä rupeaa arvostamaan, kun päivittäin veistä käyttää. Keveys on saatu aikaiseksi hiomalla vasen puoli koveraksi eli hollow grind ja oikea puoli on jätetty suoraksi. Itse leikkaava terä on kuitenkin symmetrinen V - eli teroittaminen on helppoa. 

DLC-pinnoite


Diamond Like Coating tai vapaasti suomennettuna "timantinkaltaista hiiltä"  on pinnoite jota harvoin näkee keittiössä.  Tätä on käytetty enemmän teollisuudessa aina poranterien pinnoista Formula autojen moottoreihin.  Tosin sama pinnoite löytyy useista ruokateollisuuden muoteista, eli kohteista missä tarvitaan kestävyyttä ja hyvää irtoamiskykyä.

Janus veitsiin kova ja kestävä pinnoite tuo mukanaa:
  • kulutus- ja hankauskestävyyttä
  • vähentää kitkaa
  • korroosion kestävyyttä
  • hyvä liukuominaisuus