Tuotteet‪» Hiomakivet‪» MORIHEI hiomakivet‪» MORIHEI "Karasu" 9000‪»

Arvostelut

Vain tuotteen ostaneet asiakkaat voivat antaa tähtiarvostelun. Arvostelun voi antaa aikaisintaan 14 vrk tuotteen toimituksen jälkeen.
Tapio M. vahvistettu ostaja, 22.5.2023
Yleisarvosana
Vesa K. vahvistettu ostaja, 24.3.2023
Yleisarvosana
Kova tyyris palikka jolla saa nopeasti peilipintaa aikaiseksi. Naguraa käyttäessä saa komian tuntuman aikaiseksi
Harri S. vahvistettu ostaja, 23.4.2022
Yleisarvosana
Tuntuma "erikoinen". Vähän kuin Morihei 4k mutta materiaalissa on selvää vaihtelua, joten herkät kädet huomaa ehkä luonnonkivimäistä lievää tuntuman vaihtelua.Jättää pintana ehkä mattaa ennemmin kuin Naniwa super stone tyylistä erittäin kiilloitettua. (Morihei 12k tekee selvästi kiiltävämpää myös) Splash&go todellakin. Ei tunnu super-nopealta tai muuten muista kokeilemistani monista kivistä erottuvalta. Kova, ei-pehmeä, joka sietää myös tekniikkavirheitä varmasti. Kannattaa kokeilla naguraa tämän kanssa. Ainakin Naniwan 8000 naguraa kokeillessa tuntuma muuttui paljon paremmaksi ja pehmeämmäksi ja myös metallin kertyminen pintaan väheni tai lakkasi (naguran slurryn määrästä riippuen). Naguran kanssa tämän tuntuma on todella mun mieleen. Jos mietit Morihei sarjasta 8-9k kiveä niin ota tämä. 8k on aika tehoton ja vaisu, tämä on tuntumaltaan ja teholtaan paljon parempi.
Mikko I. vahvistettu ostaja, 23.6.2022
Yleisarvosana
Loistava kiillotuskivi, jolla saa varsin nopeasti peilipinnan. Helppo käyttää ja kuivahtaa nopeasti. Ostaisin uudelleen. Varoitus: saattaa aiheuttaa hankintapaineita muille saman valmistajan tuotteille.. ;)
Mikko I. vahvistettu ostaja, 19.5.2022
Yleisarvosana
Kivi tulee kauniissa pakkauksessa ja kiven ulkonäkö eroaa suuresti Morihein Hishiboshi linjasta. Itsellä Morihein Hishiboshi linjasta löytyy 1000- ja 4000 grittiset kivet ja päätin viimeistely kiveksi ostaa Karasu-kiven. Teroitus tuntuma on 1000- ja 4000 grittisiin hyvin erilainen ja heti tietää, että kyseessä on huomattavasti kovempi kivi. 1000- ja 4000 kivet ovat omasta tuntumasta "semi kovia", mutta Karasun luokittelen kovaksi kiveksi. Tästä huolimatta kivi antaa hyvää tuntumaa ja on mieluisa teroittaa. Veitsiä on teroitettu halvoista Ikean veitsistä, hieman kalliimpiin, mutta pehmeä teräksisiin (n. 56-58 hrc) kokkiveitsiin ja SG2 pulveriterästä on myös ajettu kivellä. Kivi leikka hyvin kaikkia teräksiä myös kevyellä paineella eikä kärsi tukkeutumisesta omassa käytössä. Kivi hyötyy nagurasta ja itse käytin Morihein fine nagura kiveä, joka nopeutti slurryn muodostumista, mutta en nähnyt eroa lopputuloksessa. Eron voi varmaankin havaita kun työskennellään leveä terästen veitsien kanssa, kuten deba ja yanagi. Myös veistä ohentaessa voisi arvella eron näkyvän. Kivi jättää kauniin kiillon jälkeensä, mutta yleiseen ruoanlaittoon viimeistelen mieluummin 4000 kivellä paremman pureman vuoksi. Kivellä sain kuitenkin aikaan hyvin terävän lopputuloksen, joka kykeni hiuskarvan halkomiseen ja talouspaperin leikkuuseen pienen puhtaalla nahkalla stroppauksen myötä. Kokkiveitsen teroitukseen kivi ei tuo paljoa lisää pöydälle yleis-käytössä, mutta esimerkiksi lihaa ja kalaa leikatessa se antaa kauniin kiiltävän pinnan leikkuu jälkeen. Myös työkalujen teroituksessa toimi hyvin. En voi kiveä oikeastaan kritisoida, koska en ole käyttänyt muita saman kaltaisia kiviä, kuten Kitayama 8000 kiveä, joka myös sisältää luonnollista kivi-jauhetta. Ei ime vettä, kuivuu nopeasti, kova, mutta hyvä tuntuma, leikkaa hyvin ja jättää kauniin lopputuloksen.
Christian S. vahvistettu ostaja, 16.5.2022
Yleisarvosana
Very nice polishing stone!