Tuotteet‪» Hiomakivet‪» MORIHEI hiomakivet‪»

Morihei "Karasu" 9000

Morihei Karasu 9000


Hinta
110,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kplVarastossa
Espooyli 10 kpl heti
Netistä toimitettavissayli 10 kpl heti

Tuotekoodi
M-9000
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Tässä se halutuin kivi Morihein tuotannosta. Morihei Karasu 9000 kivellä on legendan maine, joka taidettiin saada ihan vahingossa aikaiseksi. Karasua ei alkuun päästetty nimittäin ollenkaan Japanin ulkopuolelle myyntiin ja saatavuus on ollut aina huono. Palaute tuotteesta on ollut hyvä ja tämä kivi on kuulunut  omaan partaveitsien teroitussettiin jo pitkään.


Karkeus:   #9000
Pituus:   210 mm
Leveys:   75 mm
Paksuus:   25 mm

HUOM!

"Splash-and-Go" kivet eivät pidä pitkäaikaisesta säilytyksestä vedessä. Käytä vettä vain niin paljon kuin kivi sitä vaatii. Älä upota kiviä vesialtaaseen. Teroituksen jälkeen pyyhi kivi heti puhtaaksi pyyhkeellä. Näin saat kiven siistin näköiseksi ja saat kuivumisprosessin käyntiin. Aseta kivi kuivumaan sellaiseen asentoon, että se ei kosketa kiinteätä pintaa. Laita kivi makaamaan esim kynän päälle. Anna kiven kuivua hitaasti ja rauhassa, ilman erillistä lisälämmitystä. Älä aseta kiveä suoraan auringon valoon. Äläkä anna kiven jäätyä kosteana. Kuivuminen kestää yli vuorokauden. Säilytä kivi suojassa kolhuilta esim. omassa laatikossa ilman mahdollista alkuperäistä solumuovipehmustetta. Älä laita kiveä kosteana muovipussiin.

Paino
0,79 kg
(myyntipakkauksen kanssa 1 kg)


Valmistusmaa
Japani


Kommentit
Vesa K. vahvistettu ostaja, 24.3.2023
Yleisarvosana
Kova tyyris palikka jolla saa nopeasti peilipintaa aikaiseksi. Naguraa käyttäessä saa komian tuntuman aikaiseksi
Mikko I. vahvistettu ostaja, 23.6.2022
Yleisarvosana
Loistava kiillotuskivi, jolla saa varsin nopeasti peilipinnan. Helppo käyttää ja kuivahtaa nopeasti. Ostaisin uudelleen. Varoitus: saattaa aiheuttaa hankintapaineita muille saman valmistajan tuotteille.. ;)
Mikko I. vahvistettu ostaja, 19.5.2022
Yleisarvosana
Kivi tulee kauniissa pakkauksessa ja kiven ulkonäkö eroaa suuresti Morihein Hishiboshi linjasta. Itsellä Morihein Hishiboshi linjasta löytyy 1000- ja 4000 grittiset kivet ja päätin viimeistely kiveksi ostaa Karasu-kiven. Teroitus tuntuma on 1000- ja 4000 grittisiin hyvin erilainen ja heti tietää, että kyseessä on huomattavasti kovempi kivi. 1000- ja 4000 kivet ovat omasta tuntumasta "semi kovia", mutta Karasun luokittelen kovaksi kiveksi. Tästä huolimatta kivi antaa hyvää tuntumaa ja on mieluisa teroittaa. Veitsiä on teroitettu halvoista Ikean veitsistä, hieman kalliimpiin, mutta pehmeä teräksisiin (n. 56-58 hrc) kokkiveitsiin ja SG2 pulveriterästä on myös ajettu kivellä. Kivi leikka hyvin kaikkia teräksiä myös kevyellä paineella eikä kärsi tukkeutumisesta omassa käytössä. Kivi hyötyy nagurasta ja itse käytin Morihein fine nagura kiveä, joka nopeutti slurryn muodostumista, mutta en nähnyt eroa lopputuloksessa. Eron voi varmaankin havaita kun työskennellään leveä terästen veitsien kanssa, kuten deba ja yanagi. Myös veistä ohentaessa voisi arvella eron näkyvän. Kivi jättää kauniin kiillon jälkeensä, mutta yleiseen ruoanlaittoon viimeistelen mieluummin 4000 kivellä paremman pureman vuoksi. Kivellä sain kuitenkin aikaan hyvin terävän lopputuloksen, joka kykeni hiuskarvan halkomiseen ja talouspaperin leikkuuseen pienen puhtaalla nahkalla stroppauksen myötä. Kokkiveitsen teroitukseen kivi ei tuo paljoa lisää pöydälle yleis-käytössä, mutta esimerkiksi lihaa ja kalaa leikatessa se antaa kauniin kiiltävän pinnan leikkuu jälkeen. Myös työkalujen teroituksessa toimi hyvin. En voi kiveä oikeastaan kritisoida, koska en ole käyttänyt muita saman kaltaisia kiviä, kuten Kitayama 8000 kiveä, joka myös sisältää luonnollista kivi-jauhetta. Ei ime vettä, kuivuu nopeasti, kova, mutta hyvä tuntuma, leikkaa hyvin ja jättää kauniin lopputuloksen.
Harri S. vahvistettu ostaja, 23.4.2022
Yleisarvosana
Tuntuma "erikoinen". Vähän kuin Morihei 4k mutta materiaalissa on selvää vaihtelua, joten herkät kädet huomaa ehkä luonnonkivimäistä lievää tuntuman vaihtelua.Jättää pintana ehkä mattaa ennemmin kuin Naniwa super stone tyylistä erittäin kiilloitettua. (Morihei 12k tekee selvästi kiiltävämpää myös) Splash&go todellakin. Ei tunnu super-nopealta tai muuten muista kokeilemistani monista kivistä erottuvalta. Kova, ei-pehmeä, joka sietää myös tekniikkavirheitä varmasti. Kannattaa kokeilla naguraa tämän kanssa. Ainakin Naniwan 8000 naguraa kokeillessa tuntuma muuttui paljon paremmaksi ja pehmeämmäksi ja myös metallin kertyminen pintaan väheni tai lakkasi (naguran slurryn määrästä riippuen). Naguran kanssa tämän tuntuma on todella mun mieleen. Jos mietit Morihei sarjasta 8-9k kiveä niin ota tämä. 8k on aika tehoton ja vaisu, tämä on tuntumaltaan ja teholtaan paljon parempi.
Nimimerkki Joopajoo 31.5.2024
Vielä kun joku kertoisi tuleeko veitsestä terävä. Kommenteista voi päätellä että veitsen teroituksessa on irtaannuttu täysin itse asiasta, eli veitsen hiomisesta teräväksi. Itse taotun terän sai kiiltäväksi morihei 3000:llakin, oma kuva näkyy, tuleeko tällä sitten vielä kiiltävämpi?
Lisää kommentti

Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: