Tuotteet‪» Hiomakivet‪»

MORIHEI hiomakivet

Morihei on tokiolainen, pitkän linjan hiomakiviyritys, jonka valikoimiin kuuluvat myös veitset sekä luonnonkivet. 

Morihei Hishiboshi -sarja, joka tunnetaan lyhyemmin nimellä MORIHEI Hi, on tuntumaltaan hyvin lähellä luonnonkiveä, JNAT. Kivet osittain koostuvatkin jauhetusta luonnonkivestä, ja niitä yhdistää todella sulavaliikkeinen teroitustuntuma sekä äärettömän hyvä vaste.  

Kooltaan Morihein kivet ovat samaa luokkaa Naniwan ja Shaptonin kivien kanssa, mutta paksuutta Moriheilla on hieman enemmän (25 mm).

Morihei Hi -hiomakivet eivät vaadi uppokastelua. Kaada pintaan vain vähän vettä ja lisää sitä tarvittaessa. Kivestä irtoava ainesosa pitää sisällään hiontapartikkeleita, joten kiveä ei tule pyyhkiä puhtaaksi teroittamisen aikana.

Parhaan lähtökohdan saat, kun veden lisäyksen jälkeen hierot hiomakiven pinnan niin sanotusti auki joko karkeammalla hiomakivellä tai tasoituskivellä. Näin teroitus käy tehokkaasti alusta alkaen. Voit käyttää tarkoitukseen myös Morihein omia Nagura-kiviä. 

Pese kivi käytön jälkeen ja pyyhi se kuivaksi. Aseta kivi kuivumaan rauhassa avoimeen paikkaan, jossa se ei ole suorassa auringonpaisteessa ja jonka läheisyydessä ei ole lämmönlähdettä.

 
Morihei Hi -hiomakivien parhaat puolet:
 
  • Morihei on ehdottomasti parhaimmilla hiiliteräsveitsen kanssa
  • Teroitustuntuma on erinomainen
  • Kivet ovat pitkäikäisiä

 Omaa kokemusta Morihein sarjasta on minulle karttunut lisää alla olevan videon teon jälkeen. Täytyy myöntää, että Morihei kärkkyy parhaimpien kivien titteliä. Itsellä tuntuu käteen tarttuvan säännöllisesti juuri 4000 kivi, olen tällä saavuttanut parhaat tulokset. Palautteen perusteella nämä hiomakivet täyttävät useimpien tosiharrastajien vaatimukset.

Rosellin UHC puukon teroitus Morihein hiomakivellä