Tuotteet‪» Hiomakivet‪»

HAIDU Keraamiset hiomakivet


Haidu Ceramic aloitti tuotteen suunnittelun liki 10  vuotta sitten ja tuli markkinoille piikarbidi pohjaisella harmaan värisellä hiomakivellä, joka vuonna 2019 muuttui aluminioksidi pohjaiseksi hyvin vaaleansävyiseksi kiveksi.  Asiakkaiden toiveita kuunneltiin ja nyt 2022 lopussa on markkinoille saatu takaisin SiC pohjaisia harmaita kiviä. 

Kivet ovat täysin käsin tehtyjä.

Sarjoja on kolme; täysikokoinen iso kivi ja pieni kivi pyöristetyllä reunalla.  Tämän lisäksi löytyy keskikoinen kivi jota hyödynnetään SiC kivissä. Pienempi kivi toimii hyvin  puukkojen, kirveiden ym työkalujen teroittajana. Isompi kivi on kustannustehokkaasti hinnoiteltu, kova ja kestävä keraaminen kivi Veitsien, talttojen ja höylänterien teroituskivi.

Isomman kiven koko vaihtelee, eli annettu koko on viittellinen. Mallikappaleiden pituus oli mittauksissa 220-235mm välillä ja leveys n.65-75mm välillä. 

Otathan huomioon että nämä kivet eivät mahdu hiomakivikaupan myymiin pidikkeisiin, käytä siis teroittaessa joko silikoonimattoa, märkää rättiä tai vastaavaa 'jarrua' kiven alla.  Itse tosin käytän normi pidikettä niin että toinen pää makaa puskurin päällä. 

Nyt kun kokemusta kivistä itselle on kertynyt yli vuoden verran, pystyn paremmin kommentoimaan mihinkä HAIDU pystyy. Olen alkanut käyttämään Haidun kiviä varsinkin isompaa HCR 250 kiveä ns raakaan veitsen korjaukseen. Tehoja tuosta karkeasta kivestä on löytynyt varsinkin puukkojen korjaukseen.  Katkenneita kärkiä olen saanut uudelleen muotoiltua ihan tällä käsikäyttöisellä kivellä. Ei ole ollut tarve siirtyä sähkökoneiden ääreen uudelleen muotoilua varten. Kivien ultimaattinen kovuus nousee arvoon arvaamattomaan, sillä voit työstää jopa todella kovalla voimalla ja saada aikaiseksi todella tehokkaan työskentelytavan.  HCR250 kivi teki sittenkin sen mihinkä minä sitä olin etsimässä. Karkea kivi ja laadukas sellainen tulee tarpeen jokaiselle veitsenteroittajalle. 

Uusimmalla testillä katsotaan kuinka se Haidu toimii taltan teroitushommissa.

HAIDU ja Taltan kulman vaihto hiomakivellä