Tuotteet‪» Hiomakivet‪» HIOMAKIVI‪»

Hiomakivi Pack 1000/3000

Hiomakivi Pack 1000/3000


Hinta
45.00 + toimituskulut
Sis. alv 24%


Määrä
kpl


Varastossa
Espoo8 kpl heti
Netistä toimitettavissa heti8 kpl heti

Tuotekoodi
H_1K/3KSaatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Kaksipuolinen kivi on ollut suosittu ja kysytty tuote. Nyt sain vihdoin myyntiin isokokoisen kiven, jossa on kaksi eri karkeutta (1 000/3 000). 

Aikaisemmista Hiomakivi Packeista poiketen jätin tästä pois telineen, sillä kiven mukana tulee yllättävän hyvä liukueste. Kivi on myös paksu (30 mm), joten sormille jää mielestäni riittävästi liikkumatilaa.

Tämä kivi korvaa pitkään myynnissä olleen Naniwan MultiStonen. Lähdin hakemaan isompaa ja hiukan kovempaa kiveä. Myös tehon lisäys kovempia terämetalleja ajatellen oli tarpeen. 

Tämä uusi kivi on kooltaan jopa standardikiviä leveämpi (78 mm). Pituutta löytyy 199 mm. Hiomakivimaailmassa 1 cm lisää pituutta, leveyden lisäämisestä puhumattakaan, tuo mukanaan merkittävästi enemmän tehokkuutta. Olenkin sanonut, että tämä kivi päihittää normaalit kivet kokoa 180 mm x 60 mm sekä nopeudessa että käytön helppoudessa jo pelkän kokonsa ansiosta. Itse olenkin näitä pienempiä kiviä vierastanut.

Tuttuun tapaan tässäkin Hiomakivi Packissa on mukana tuttu, hyväksi havaittu tasoituskivi. Tasaamalla hiomakiveä säännöllisesti varmistat, että kivi säilyy käyttökelpoisena pidempään. Lisäksi tätä Hiomakivi Packia on päivitetty siten, että siihen on lisätty toivottu terän kulmaohjain. Vaikka itse olen jopa nimittänyt ohjainta vuoden turhakkeeksi, moni veitsen teroittamista harjoitteleva käyttäjä on kokenut sen toimivaksi. Se antaa hyvän indikaation oikeasta teroituskulmasta. Kun on päässyt alkuun, kulmaohjaimen voi jättää pois ja teroittamisesta tulee huomattavasti helpompaa!

 Kivi on niin sanotusti semi-uppokasteltava. Itse huomasin, että 5 minuutin kastelu oli riittävä. Pidin kokeeksi kiveä altaassa myös kaksi vuorokautta, mutta en huomannut uppokastelun pituudessa mitään vaikutusta kiven pintapehmeyteen tai toimivuuteen. 

Kivi on pintakova eikä muodosta slurrya.

 


PAKETISSA MUKANA:

HIOMAKIVI, liukuesteellä
Karkeus: #1000/3000
Pituus: 199 mm
Leveys: 78 mm
Paksuus: 30 mm
Paino: 886 g

TASOITUSKIVI
Karkeus: #180
Pituus: 170 mm
Leveys: 55 mm
Paksuus: 28 mm
Paino: 430 g

KULMAOHJURI

HUOM!

Tämä hiomakivi on ns semi-uppokasteltava kivi. Toimii parhaiten 5-10min kastelun jälkeen. Älä säilytä kiveä vesialtaassa. Teroituksen jälkeen pyyhi kivi heti puhtaaksi pyyhkeellä. Näin saat kiven siistin näköiseksi ja saat kuivumisprosessin käyntiin. Aseta kivi kuivumaan sellaiseen asentoon, että se ei kosketa kiinteätä pintaa. Laita kivi makaamaan esim kynän päälle. Anna kiven kuivua hitaasti ja rauhassa, ilman erillistä lisälämmitystä. Älä aseta kiveä suoraan auringon valoon. Äläkä anna kiven jäätyä kosteana. Kuivuminen kestää yli vuorokauden. Säilytä kivi suojassa kolhuilta esim. omassa laatikossa.

Paino
1.4 kg (myyntipakkauksen kanssa 1.60 kg)


Valmistusmaa
Kiina


Kommentit
Kyösti K. 23.11.2022
Yleisarvosana
Hiomakivi Pack 1000/3000 on laadukas ja hinnaltaan edullinen perussetti. Olen sillä kunnostanut veitseni ja tulokseen olen ollut tyytyväinen. YouTubesta löytyy hyvät Hiomakivi Oy:n ohjeet.
Anonyymi 13.11.2022
Yleisarvosana
Olen nyt käyttänyt kiveä kolmisen kuukautta ja hionut sillä useamman eri kokoisen veitsen (hyvin eri materiaaleja). Kivi on loistava. Toimitus oli nopea, joten vahva suositus.
Juhani R. 3.11.2022
Yleisarvosana
Olen aina halunut pitää veitseni terävänä ja aiempi kivi oli myös kaksipuoleinen. Teroitus avustajasta en kokenut hyötyväni. Tasoituskivestä kylläkin, tasoitin vanhan kiven. Olen ehdottomasti tyytyväinen ja kokkiveitseni ja muut ovat terävämpiä kuin ennen. Suosittelen ehdottomasti!
harri s. 3.11.2022
Yleisarvosana
Kaikenlaisia marketin teroittimia kokeillu vuosien aikana mutta nyt vasta saa veitset teräviksi.Hyvät opetusvideonne,vähän malttia ja harjotusta niin tällänen poropeukalokin saa veitset teräviksi.Kaikenkaikkiaan huippu hyvä ostos ! T:Harri
Anonyymi 3.11.2022
Perus kotikäyttöön hyvä setti. Hinta laatu kohdallaan!
Sami S. 3.11.2022
Yleisarvosana
Helppo käyttää ison kokonsa vuoksi. Toinen puoli saisi olla vielä karkeampi esim 800 niin toimisi paremmin ainoana kivenä
Teemu A. 3.11.2022
Yleisarvosana
Pettymys mutta liekkö vika miehessä..
Anonyymi 30.9.2022
Yleisarvosana
Juuri sellainen kun piti. Hiukan reunat rösöiset mutta helppo korjata suoristuskivellä.
Anonyymi 15.9.2022
Yleisarvosana
Karheampi puoli olisi tosiaan voinut olla vähän rouheampi, mutta helppo oli ensikertalaisenkin teroittaa ja veitset leikkaa nyt hyvin. Kiitos videoista.
Pekka K. 12.9.2022
Yleisarvosana
Kiitos nopeasta toimituksesta. Opetusvideonne ovat myös oikein hyviä. ,ja Suomen kielellä. Se pikkuvipstaaki, jolla on ilmeisesti tarkoitus säätää teroituksen kulmaa,, sen käyttötavasta en päässyt selvyyteen, pätkä opetusvideota varmaan auttaisi. Kiven kumijalka oli positiivinen yllätys. Se, että kiveä käytetään märkänä, vaatii vähän kärsivällisyyttä keittiön haltijattarelta: - aikaisemmin kun minulla oli tapana teroitella kuivalla liipalla veitsiä telkkaria katellessani. Normaalikeittiössä istun ruokapöydässä, teroitan ja parhaani mukaan sitten siivoan liejuiset jäljet. Tiskipöytä ei ole yhtä hyvä:siinä joutuu seisoen tekemään homman, otsalohko kiinni astiakaapin reunassa. Joku uunipellin tapainen alusta savisen veden keräykseen olisi hyvä, mutta kokeiltani, totesin yhdistelmän hiovan pöydän maalipintaa enemmän kuin puukon terää. Ammattikeittiöissä, ja kellä on kivipinta/teräspöytä -ei ole tällaisia murheita. Kiitos paljon, ja hinta/laatusuhde oli paljon parempi kuin uskalsin odottaa. Mutta: Veitsistä (mustarauta ja rosteripuukko) tuli eri eri teräviä, nopeasti, kunhan painaa ja pyörittää terää. Kiven kuivatteluun (pikku neuvottelun jälkeen) totesin astiakaapin kuivausritilän olevan paras paikka.
Näytä kaikki (15) Lisää kommentti

Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: