Tuotteet‪» Tuotepaketit‪»

Hiomakivi Pack 1000/3000

Hiomakivi Pack 1000/3000


Hinta
46,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kpl


Varastossa
Espooyli 100 kpl heti
Netistä toimitettavissayli 100 kpl heti

Tuotekoodi
H_1K/3K
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Kaksipuolinen teroituskivi on ollut suosittu ja kysytty tuote. Nyt sain vihdoin myyntiin isokokoisen kiven, jossa on kaksi eri karkeutta (1 000/3 000).  Nämä karkeudet tekevät teroittamisesta huomattavasti tehokkaampaa, sillä monissa kivissä ylisuuret hypyt esim 1000 > 6000 tekee terän viimeistelyn merkittävästi vaikeammaksi.

Aikaisemmista Hiomakivi Packeista poiketen jätin tästä pois telineen, sillä kiven mukana tulee yllättävän hyvä liukueste. Kivi on myös paksu (30 mm), joten sormille jää mielestäni riittävästi liikkumatilaa.

Tämä kivi korvaa pitkään myynnissä olleen Naniwan MultiStonen. Lähdin hakemaan isompaa ja hiukan kovempaa kiveä. Myös tehon lisäys kovempia terämetalleja ajatellen oli tarpeen. 

Tämä uusi teroituskivi on kooltaan jopa standardikiviä leveämpi (78 mm). Pituutta löytyy 199 mm. Hiomakivimaailmassa 1 cm lisää pituutta, leveyden lisäämisestä puhumattakaan, tuo mukanaan merkittävästi enemmän tehokkuutta. Olenkin sanonut, että tämä kivi päihittää normaalit kivet kokoa 180 mm x 60 mm sekä nopeudessa että käytön helppoudessa jo pelkän kokonsa ansiosta. Itse olenkin näitä pienempiä kiviä vierastanut.

Tuttuun tapaan tässäkin Hiomakivi Packissa on mukana tuttu, hyväksi havaittu tasoituskivi. Tasaamalla hiomakiveä säännöllisesti varmistat, että kivi säilyy käyttökelpoisena pidempään. Lisäksi tätä Hiomakivi Packia on päivitetty siten, että siihen on lisätty toivottu terän kulmaohjain. Vaikka itse olen jopa nimittänyt ohjainta vuoden turhakkeeksi, moni veitsen teroittamista harjoitteleva käyttäjä on kokenut sen toimivaksi. Se antaa hyvän indikaation oikeasta teroituskulmasta. Kun on päässyt alkuun, kulmaohjaimen voi jättää pois ja teroittamisesta tulee huomattavasti helpompaa!

 Kivi on niin sanotusti semi-uppokasteltava. Itse huomasin, että 5 minuutin kastelu oli riittävä. Pidin kokeeksi kiveä altaassa myös kaksi vuorokautta, mutta en huomannut uppokastelun pituudessa mitään vaikutusta kiven pintapehmeyteen tai toimivuuteen. 

Kivi on pintakova eikä muodosta slurrya.  Allaolevalla videolla näytetään kuinka Pegasus sarjan kokkiveitsen teroittaminen onnistuu tällä hiomakivellä.


PAKETISSA MUKANA:

HIOMAKIVI, liukuesteellä
Karkeus: #1000/3000
Pituus: 199 mm
Leveys: 78 mm
Paksuus: 30 mm
Paino: 886 g

TASOITUSKIVI
Karkeus: #180
Pituus: 170 mm
Leveys: 55 mm
Paksuus: 28 mm
Paino: 430 g

KULMAOHJURI

HUOM!

Tämä hiomakivi on ns semi-uppokasteltava kivi. Toimii parhaiten 5-10min kastelun jälkeen. Älä säilytä kiveä vesialtaassa. Teroituksen jälkeen pyyhi kivi heti puhtaaksi pyyhkeellä. Näin saat kiven siistin näköiseksi ja saat kuivumisprosessin käyntiin. Aseta kivi kuivumaan sellaiseen asentoon, että se ei kosketa kiinteätä pintaa. Laita kivi makaamaan esim kynän päälle. Anna kiven kuivua hitaasti ja rauhassa, ilman erillistä lisälämmitystä. Älä aseta kiveä suoraan auringon valoon. Äläkä anna kiven jäätyä kosteana. Kuivuminen kestää yli vuorokauden. Säilytä kivi suojassa kolhuilta esim. omassa laatikossa.

Hiomakivi 1000/3000 testissä Pegasus kokkiveitsen teroituksessa

Paino
1,4 kg
(myyntipakkauksen kanssa 1,6 kg)


Valmistusmaa
Kiina


Kommentit
Anonyymi vahvistettu ostaja, 17.11.2023
Olen tyytyväinen. Hintansa arvoinen. Nopeat toimitukset ja hyvin pakattu. Kyllä minusta vielä tyydyttävä teroittaa tulee.
Reijo T. vahvistettu ostaja, 14.11.2023
Yleisarvosana
Teroitin kerralla 6 veistä/puukkoa, en vielä ehtinyt käyttämään paketista muuta kuin hiomakiveä. Kivi on hyvän kokoinen, pysyy hyvin paikallaan ja lopputuloskin oli hyvä.
Olavi T. vahvistettu ostaja, 8.11.2023
Yleisarvosana
Hyvän tuntuinen tuote. Hiomatekniikkaa pitää vielä parantaa, jotta saa kaiken kivestä irti.
Ari-Toivo L. vahvistettu ostaja, 4.11.2023
Yleisarvosana
Ensimmäinen oikea hiomakivi. Olen teroittanut kaikki meidän keittiöveitset 7kpl. Yllättävän helposti saa teräväksi, kun oppii tekniikan. Puukotkin saa terään, kun käyttää aikaa. Suosittelen tuotetta. Iso peukku.
Juha-matti M. vahvistettu ostaja, 26.10.2023
Yleisarvosana
Minulla ei ole paljon aiempaa kokemusta hiomakivistä ja nyt tällä terotettu ja harjoiteltu niin tuntuu toimivalta paketilta. Sami myös vastannut nopeasti kysymyksiin ja neuvonut asioissa. Tilaukseen lähtee vielä suehiron 401 ja keraaminen puikko, kulmaohjaria kokeilin mutta totesin että parempi opetella ilman sitä. Nyt teroitettu ainoastaan fiskarsseja ja halpoja veitsiä + omatekemä puukko johon tuo 1000 oli liian hieno ja tuli samalla testattua oikaisukiven sileämpipuoli siihen joka söi kyllä metallia ihmeen hyvin mutta oikaisukivi oli aika pehmyt siihen tarkoitukseen.

Anonyymi vahvistettu ostaja, 24.10.2023
Sain juuri mitä tilasinkin! Suomalaista laatua!
Anonyymi vahvistettu ostaja, 23.10.2023
Yleisarvosana
Ensimmäinen hiomakivi eli kokemusta teroittamiseesta kivellä ei entuudestaan ollut ollenkaan. Siitä huolimatta jo ensimmäisen teroituksen jälkeen eron huomasi selvästi verrattuna teroittimen antamaan lopputulokseen.
Jussi G. vahvistettu ostaja, 16.10.2023
Yleisarvosana
Ihan jepa! Kivi on loistavan kokoinen ja muutaman ensimmäisen teroituksen perusteella toimii hyvin perus Fiskarsin puukoille ja muillekin mitä laatikosta löytyy. Lisää treeniä käyttäjälle että alkaa kulma pysymään paremmin ja pääsee vieläkin parempaan terään. Suosittelen lämpimästi! Jos on hiukan kolhiintuneet veitset niin suosittelen hommaamaan myös hiukan karkeamman esim.400 karkeuksisen. Tämä löytyi jo laatikosta ennestään.
Mika R. vahvistettu ostaja, 3.10.2023
Yleisarvosana
On hyvä setti yleis käyttöön. Ja todella on totta, että on omasta osaamisesta kiinni, kuinka onnistuu

Anonyymi vahvistettu ostaja, 23.9.2023
Yleisarvosana
Hiomakiven käyttäjänä täysin ensikertalainen, ensimmäinen kiven omistaja. Aiemmin käytössä ollut sähkötoiminen halpaversio veitsenteroituskoneesta, jolla ei haluamaa lopputulosta saanut aikaan. Haaveena pitkään ollut omistaa hiomakivi, tuottepaketin sisällön ja hinnan vuoksi ajattelin paketin olevan sopiva aloittelijalle. Teroituksen kohteena Fiskarsin veitsiä, ei lippulaivatuotteita vaan ihan marketeista löytyviä keittiövetsiä. Alkuun katsoin pariin otteeseen tuotteesta videon ja teroitustapaa matkien lähdin teroittamaan teroituskulmaa apuna käyttäen. Muutaman teroituskierroksen jälkeen tein pohdintaa teenkö jotain väärin, kun ei veitsi meinannut millään tuntua terävämmältä kuin aloittaessa. Jätin sitten teroituskulman pois kun sain tuntumaa oikean kulman pitämiseen ja lähtihän se lopulta toimimaan. Aloitin teroituksen vanhimmista ja tylsimmistä veitsistä (etten pilaisi uudempia ja parempia veitsiä), jonka takia 1000 kivellä vei pitemmän aikaa saada oikeaa lopputulosta, enkä usko pilanneeni teroitusta 3000 kivellä. Ehkä jatkossa aion hankkia myös karkeamman kiven, tai sitten pärjään näillä kun olen saanut veitset jonkinlaiseen terään. Ensimmäisen käyttökokemuksen jälkeen pelkät positiiviset fiilikset. Sopii aloitteleville kiven leveyden vuoksi. Mikäli omistat todella tylsäksi menneitä veitsiä, harkitsisin myös karkeamman kiven ostamista samalla. Negatiivistä en osaa vielä näin lyhyellä käyttämisellä sanoa. Teroittaminen kädentaito joka täytyy vain opetella, eikä missään nimessä kannata heittää kiviä kaivoon jos ei alkuun tunnu onnistuvan.

Näytä kaikki (50) Lisää kommentti

Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: