Tuotteet‪» Hiomakivet‪» HIOMAKIVI‪»

Hiomakivi Pack 1000/3000

Hiomakivi Pack 1000/3000


Hinta
45.00 + toimituskulut
Sis. alv 24%


Määrä
kpl


Varastossa
Espooyli 5 kpl heti
Netistä toimitettavissa hetiyli 5 kpl heti

Tuotekoodi
H_1K/3KSaatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Kaksipuolinen kivi on ollut suosittu ja kysytty tuote. Nyt sain vihdoin myyntiin isokokoisen kiven, jossa on kaksi eri karkeutta (1 000/3 000). 

Aikaisemmista Hiomakivi Packeista poiketen jätin tästä pois telineen, sillä kiven mukana tulee yllättävän hyvä liukueste. Kivi on myös paksu (30 mm), joten sormille jää mielestäni riittävästi liikkumatilaa.

Tämä kivi korvaa pitkään myynnissä olleen Naniwan MultiStonen. Lähdin hakemaan isompaa ja hiukan kovempaa kiveä. Myös tehon lisäys kovempia terämetalleja ajatellen oli tarpeen. 

Tämä uusi kivi on kooltaan jopa standardikiviä leveämpi (78 mm). Pituutta löytyy 199 mm. Hiomakivimaailmassa 1 cm lisää pituutta, leveyden lisäämisestä puhumattakaan, tuo mukanaan merkittävästi enemmän tehokkuutta. Olenkin sanonut, että tämä kivi päihittää normaalit kivet kokoa 180 mm x 60 mm sekä nopeudessa että käytön helppoudessa jo pelkän kokonsa ansiosta. Itse olenkin näitä pienempiä kiviä vierastanut.

Tuttuun tapaan tässäkin Hiomakivi Packissa on mukana tuttu, hyväksi havaittu tasoituskivi. Tasaamalla hiomakiveä säännöllisesti varmistat, että kivi säilyy käyttökelpoisena pidempään. Lisäksi tätä Hiomakivi Packia on päivitetty siten, että siihen on lisätty toivottu terän kulmaohjain. Vaikka itse olen jopa nimittänyt ohjainta vuoden turhakkeeksi, moni veitsen teroittamista harjoitteleva käyttäjä on kokenut sen toimivaksi. Se antaa hyvän indikaation oikeasta teroituskulmasta. Kun on päässyt alkuun, kulmaohjaimen voi jättää pois ja teroittamisesta tulee huomattavasti helpompaa!

 Kivi on niin sanotusti semi-uppokasteltava. Itse huomasin, että 5 minuutin kastelu oli riittävä. Pidin kokeeksi kiveä altaassa myös kaksi vuorokautta, mutta en huomannut uppokastelun pituudessa mitään vaikutusta kiven pintapehmeyteen tai toimivuuteen. 

Kivi on pintakova eikä muodosta slurrya.

 


PAKETISSA MUKANA:

HIOMAKIVI, liukuesteellä
Karkeus: #1000/3000
Pituus: 199 mm
Leveys: 78 mm
Paksuus: 30 mm
Paino: 886 g

TASOITUSKIVI
Karkeus: #180
Pituus: 170 mm
Leveys: 55 mm
Paksuus: 28 mm
Paino: 430 g

KULMAOHJURI

HUOM!

Tämä hiomakivi on ns semi-uppokasteltava kivi. Toimii parhaiten 5-10min kastelun jälkeen. Älä säilytä kiveä vesialtaassa. Teroituksen jälkeen pyyhi kivi heti puhtaaksi pyyhkeellä. Näin saat kiven siistin näköiseksi ja saat kuivumisprosessin käyntiin. Aseta kivi kuivumaan sellaiseen asentoon, että se ei kosketa kiinteätä pintaa. Laita kivi makaamaan esim kynän päälle. Anna kiven kuivua hitaasti ja rauhassa, ilman erillistä lisälämmitystä. Älä aseta kiveä suoraan auringon valoon. Äläkä anna kiven jäätyä kosteana. Kuivuminen kestää yli vuorokauden. Säilytä kivi suojassa kolhuilta esim. omassa laatikossa.

Paino
1.4 kg (myyntipakkauksen kanssa 1.60 kg)


Valmistusmaa
Kiina


Kommentit
Jari H. 25.6.2022
Helppokäyttöiset kivet joilla saa mielestäni tarpeellisen terävyyden keittiöveitsiin ja puukkoihin. Muutaman ohjeviedeon katsomisen avulla sai hyviä vinkkejä teroitukseen.
Ari L. 8.6.2022
Yleisarvosana
Terävää tulee tällä kivellä, 4 tähteä koska 3000 kivestä yksi kulma osittain pyöristynyt, ilmeisesti valmistus vaiheessa tullut.
Anonyymi 2.4.2022
En ole vielä testannut.
Pasi S. 2.4.2022
Yleisarvosana
Vahva suositus. Keittiöveitset tuli teroitettua, eikä ollut uutenakaan näin teräviä! Kivenhoito-ohjeita olisin toivonut
Anonyymi 2.4.2022
Yleisarvosana
Aikaisempaan kiveeni verrattuna tämä oli todella paljon isompi ja koon hyödyn todella huomasi. Tehokas omien Viktorinoxien kanssa.
Lisää kommentti

Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa:

Naniwa Pinnanmuodostuskivi (Nagura)
 
Naniwa Pinnanmuodostuskivi (Nagura)
7.00 €
(8)
Heti saatavilla