Tuotteet‪» Tuotepaketit‪»

Hiomakivi Pack 1000/3000

Hiomakivi Pack 1000/3000


Hinta
46,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kpl


Varastossa
Espooyli 100 kpl heti
Netistä toimitettavissa hetiyli 100 kpl heti

Tuotekoodi
H_1K/3K
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Kaksipuolinen teroituskivi on ollut suosittu ja kysytty tuote. Nyt sain vihdoin myyntiin isokokoisen kiven, jossa on kaksi eri karkeutta (1 000/3 000).  Nämä karkeudet tekevät teroittamisesta huomattavasti tehokkaampaa, sillä monissa kivissä ylisuuret hypyt esim 1000 > 6000 tekee terän viimeistelyn merkittävästi vaikeammaksi.

Aikaisemmista Hiomakivi Packeista poiketen jätin tästä pois telineen, sillä kiven mukana tulee yllättävän hyvä liukueste. Kivi on myös paksu (30 mm), joten sormille jää mielestäni riittävästi liikkumatilaa.

Tämä kivi korvaa pitkään myynnissä olleen Naniwan MultiStonen. Lähdin hakemaan isompaa ja hiukan kovempaa kiveä. Myös tehon lisäys kovempia terämetalleja ajatellen oli tarpeen. 

Tämä uusi teroituskivi on kooltaan jopa standardikiviä leveämpi (78 mm). Pituutta löytyy 199 mm. Hiomakivimaailmassa 1 cm lisää pituutta, leveyden lisäämisestä puhumattakaan, tuo mukanaan merkittävästi enemmän tehokkuutta. Olenkin sanonut, että tämä kivi päihittää normaalit kivet kokoa 180 mm x 60 mm sekä nopeudessa että käytön helppoudessa jo pelkän kokonsa ansiosta. Itse olenkin näitä pienempiä kiviä vierastanut.

Tuttuun tapaan tässäkin Hiomakivi Packissa on mukana tuttu, hyväksi havaittu tasoituskivi. Tasaamalla hiomakiveä säännöllisesti varmistat, että kivi säilyy käyttökelpoisena pidempään. Lisäksi tätä Hiomakivi Packia on päivitetty siten, että siihen on lisätty toivottu terän kulmaohjain. Vaikka itse olen jopa nimittänyt ohjainta vuoden turhakkeeksi, moni veitsen teroittamista harjoitteleva käyttäjä on kokenut sen toimivaksi. Se antaa hyvän indikaation oikeasta teroituskulmasta. Kun on päässyt alkuun, kulmaohjaimen voi jättää pois ja teroittamisesta tulee huomattavasti helpompaa!

 Kivi on niin sanotusti semi-uppokasteltava. Itse huomasin, että 5 minuutin kastelu oli riittävä. Pidin kokeeksi kiveä altaassa myös kaksi vuorokautta, mutta en huomannut uppokastelun pituudessa mitään vaikutusta kiven pintapehmeyteen tai toimivuuteen. 

Kivi on pintakova eikä muodosta slurrya. 

 


PAKETISSA MUKANA:

HIOMAKIVI, liukuesteellä
Karkeus: #1000/3000
Pituus: 199 mm
Leveys: 78 mm
Paksuus: 30 mm
Paino: 886 g

TASOITUSKIVI
Karkeus: #180
Pituus: 170 mm
Leveys: 55 mm
Paksuus: 28 mm
Paino: 430 g

KULMAOHJURI

HUOM!

Tämä hiomakivi on ns semi-uppokasteltava kivi. Toimii parhaiten 5-10min kastelun jälkeen. Älä säilytä kiveä vesialtaassa. Teroituksen jälkeen pyyhi kivi heti puhtaaksi pyyhkeellä. Näin saat kiven siistin näköiseksi ja saat kuivumisprosessin käyntiin. Aseta kivi kuivumaan sellaiseen asentoon, että se ei kosketa kiinteätä pintaa. Laita kivi makaamaan esim kynän päälle. Anna kiven kuivua hitaasti ja rauhassa, ilman erillistä lisälämmitystä. Älä aseta kiveä suoraan auringon valoon. Äläkä anna kiven jäätyä kosteana. Kuivuminen kestää yli vuorokauden. Säilytä kivi suojassa kolhuilta esim. omassa laatikossa.

Paino
1,4 kg
(myyntipakkauksen kanssa 1,6 kg)


Valmistusmaa
Kiina


Kommentit
Leo B. vahvistettu ostaja, 26.5.2023
Yleisarvosana
Rautakaupan ns. viikatekiviin ja timantteihin tottuneena oli uusi ja tervetullut juttu mulle. Teroittanut/viimeistellyt jo kymmeniä puukkoja ja veitsiä tällä kivellä(Mora, Hultafors, Fiskars, 60CRV2 puukot ja normi suomalaiset hiiliteräspuukot, pari rosteri retkikirvestä, hiiliteräs kirveen ja vesurin eikä mitään ongelmaa. Kivi ei kulu liikaa, ei ole tarvinnut tasoittaa vielä paljoa. Molemmat karkeudet tuntuu tehokkailta, verrattuna vastaaviin vesihioma papereihin, joilla olen ennen tätä hankintaa viimeistellyt terät. Teristä tulee 3000:silla hienojakoisia eikä ne lohkeile/venkoile niin helposti enää ja viimeistely helpottuu. Tämä on oma kokemus. Mulla on myös halpa 600 timanttilevy saman kokoinen kun tämä kivi ja sanoisin että melkein yhtä tehokas on tuo tonni, tosi positiivinen yllätys. 3000 oli ahaa elämys mulle, kuinka paljon paremman terän sillä saa varsinkin huonompi laatuiseen rosteriin ja ruostumattomaan teräkseen ylipäätänsä tuntuu tekevän huomattavasti paremman terän. Suosittelen lämpimästi.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 16.5.2023
Yleisarvosana
Erittäin hyvä tuote.Ei ollut aikaisempaa kokemusta hiomakivistä, mutta pienen harjoittelun jälkeen perus fiskarssit ja kahdet sataken veitset tulivat varsin hyvään terään.
Antti S. vahvistettu ostaja, 19.2.2023
Yleisarvosana
Hintaisekseen erittäin pätevä kivi, tuohon öisäksi stroppi lauta ja pinnanmuodostuskivi, niin ei ole tylsää hetkeä.
Miska Y. vahvistettu ostaja, 9.2.2023
Yleisarvosana
Riittävän iso kivi. Onnistuu helposti teroittaa kaikki keittiön veitset. Silikoninen alusta pitää kiven tukevasti paikoillaan.
Marko P. vahvistettu ostaja, 23.1.2023
Yleisarvosana
Aiempiin vesikiviin verrattuna aivan ylivoimainen, kiven koko paljon parempi, veitsien teroitukseen menee paljon vähemmän aikaa, olen kokki/lihanleikkaaja joten veitset pitää olla tikissä, suosittelen kyllä ja tuo tasauskivi on kanssa 1 luokkaa, hyvin ottaa kiveen kiinni.
Tapio T. vahvistettu ostaja, 19.1.2023
Yleisarvosana
Hyvä paketti aloittelevalle veitsien teroittajalle. Vaikka karkeampikin puoli on 1000, kivellä saa veitset teräviksi vaivattomasti.
Ilkka M. vahvistettu ostaja, 15.1.2023
Yleisarvosana
Hyvä ostos ekaa kertaa veitset on teräviä vielä täytyy ostaa karkeempi kivi lisäksi että ei tarvi hinkata tylsiä teriä niin kauan
markus y. vahvistettu ostaja, 9.1.2023
Yleisarvosana
Leveyden ansiosta toimii hienosti.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 5.1.2023
Yleisarvosana
Kokemusta muusta ei ole joten en voi verrata, mutta paketin sisältö oli yksinkertaista joka on hyvä ettei hämmenny, käyttö on helppoa kunhan katsoo muutaman videon, tuotteiden pakkaukset ovat omaan silmään mukavan näköisiä jos siitä välittää. Toimitus aika oli paras mitä missään olen nähnyt, tilaus annetiin postille tunnin sisällä tilauksen jälkeen.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 14.12.2022
Yleisarvosana
Ensikertalaisena sanoisin että kivi tuntuu toimivan hyvin. Parin harjoittelukerran jälkeen olen saanut hyvin toimivia teriä veitsiini. Kuitenkin mukana tuleva muovialusta liikkuu joskus pöydällä teroitusliikkeen mukana, jos sen alle pääsee vettä. Tämä ei ole ollut mielestäni kovin merkittävä ongelma, mutta se on ainut haittapuoli, joka minulle tulee tästä mieleen.
Näytä kaikki (27) Lisää kommentti

Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: