Tuotteet‪» Tuotepaketit‪»

Hiomakivi Pack 1000/3000

Hiomakivi Pack 1000/3000


Hinta
46,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kplVarastossa
Espooyli 100 kpl heti
Netistä toimitettavissayli 100 kpl heti

Tuotekoodi
H_1K/3K
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Kaksipuolinen teroituskivi on ollut suosittu ja kysytty tuote. Nyt sain vihdoin myyntiin isokokoisen kiven, jossa on kaksi eri karkeutta (1 000/3 000).  Nämä karkeudet tekevät teroittamisesta huomattavasti tehokkaampaa, sillä monissa kivissä ylisuuret hypyt esim 1000 > 6000 tekee terän viimeistelyn merkittävästi vaikeammaksi. Tosin löytyy markkinoilta myös tehokas japanilainen Imanishi Combo 1000/6000 Pack.

Aikaisemmista Hiomakivi Packeista poiketen jätin tästä pois telineen, sillä kiven mukana tulee yllättävän hyvä liukueste. Kivi on myös paksu (30 mm), joten sormille jää mielestäni riittävästi liikkumatilaa.

Tämä kivi korvaa pitkään myynnissä olleen Naniwan MultiStonen. Lähdin hakemaan isompaa ja hiukan kovempaa kiveä. Myös tehon lisäys kovempia terämetalleja ajatellen oli tarpeen. 

Tämä uusi teroituskivi on kooltaan jopa standardikiviä leveämpi (78 mm). Pituutta löytyy 199 mm. Hiomakivimaailmassa 1 cm lisää pituutta, leveyden lisäämisestä puhumattakaan, tuo mukanaan merkittävästi enemmän tehokkuutta. Olenkin sanonut, että tämä kivi päihittää normaalit kivet kokoa 180 mm x 60 mm sekä nopeudessa että käytön helppoudessa jo pelkän kokonsa ansiosta. Itse olenkin näitä pienempiä kiviä vierastanut.

Tuttuun tapaan tässäkin Hiomakivi Packissa on mukana tuttu, hyväksi havaittu tasoituskivi. Tasaamalla hiomakiveä säännöllisesti varmistat, että kivi säilyy käyttökelpoisena pidempään. Lisäksi tätä Hiomakivi Packia on päivitetty siten, että siihen on lisätty toivottu terän kulmaohjain. Vaikka itse olen jopa nimittänyt ohjainta vuoden turhakkeeksi, moni veitsen teroittamista harjoitteleva käyttäjä on kokenut sen toimivaksi. Se antaa hyvän indikaation oikeasta teroituskulmasta. Kun on päässyt alkuun, kulmaohjaimen voi jättää pois ja teroittamisesta tulee huomattavasti helpompaa!

 Kivi on niin sanotusti semi-uppokasteltava. Itse huomasin, että 5 minuutin kastelu oli riittävä. Pidin kokeeksi kiveä altaassa myös kaksi vuorokautta, mutta en huomannut uppokastelun pituudessa mitään vaikutusta kiven pintapehmeyteen tai toimivuuteen. 

Kivi on pintakova eikä muodosta slurrya.  Allaolevalla videolla näytetään kuinka Pegasus sarjan kokkiveitsen teroittaminen onnistuu tällä hiomakivellä.


PAKETISSA MUKANA:

HIOMAKIVI, liukuesteellä
Karkeus: #1000/3000
Pituus: 199 mm
Leveys: 78 mm
Paksuus: 30 mm
Paino: 886 g

TASOITUSKIVI
Karkeus: #180
Pituus: 170 mm
Leveys: 55 mm
Paksuus: 28 mm
Paino: 430 g

KULMAOHJURI

HUOM!

Tämä hiomakivi on ns semi-uppokasteltava kivi. Toimii parhaiten 5-10min kastelun jälkeen. Älä säilytä kiveä vesialtaassa. Teroituksen jälkeen pyyhi kivi heti puhtaaksi pyyhkeellä. Näin saat kiven siistin näköiseksi ja saat kuivumisprosessin käyntiin. Aseta kivi kuivumaan sellaiseen asentoon, että se ei kosketa kiinteätä pintaa. Laita kivi makaamaan esim kynän päälle. Anna kiven kuivua hitaasti ja rauhassa, ilman erillistä lisälämmitystä. Älä aseta kiveä suoraan auringon valoon. Äläkä anna kiven jäätyä kosteana. Kuivuminen kestää yli vuorokauden. Säilytä kivi suojassa kolhuilta esim. omassa laatikossa.

Hiomakivi 1000/3000 testissä Pegasus kokkiveitsen teroituksessa

Paino
1,4 kg
(myyntipakkauksen kanssa 1,6 kg)


Valmistusmaa
Kiina


Kommentit
Jarmo L. vahvistettu ostaja, 6.4.2024
Yleisarvosana
Hyvä setti. Veitset oli kohtuu hyvässä kunnossa, niin alle 1000 karkeuksista kiveä en edes tarvinnut. Setin 3000 karkeuden kivellä saa tarpeeksi hyvän viimeistelyn, mutta itse hommasin vielä stroppiludan kaveriksi. Eka hommaamani kunnon setti ja parempi mitä vanha kivi, jota piti kastaa 30min ennen käyttöä.
Timo L. vahvistettu ostaja, 21.3.2024
En pysty arvostelemaan, pitää ensin oppia käyttämään:).
Anonyymi vahvistettu ostaja, 14.2.2024
Yleisarvosana
Toimii hyvinainakin veitsille ja käsihöyläm terille
Kirsi L. vahvistettu ostaja, 10.2.2024
Yleisarvosana
Hei! Olen elämäni varrella (60+) teroitellut lähinnä puukkoja ja kirveitä huonoilla tai surkeilla kivillä, viiloilla, rälläkällä jne. En siis ole teroituksen "asiantuntija". Nyt kypsillä kymmenillä aloin vielä työskentelemään ammattikeittiöissä ja tuli hommattua pari parempaa veistä työkäyttöön. Puikolla(teräs) mie niitä oon lähinnä hoitanut mutta kun tuli aika ihan oikeasti teroittaa veitset, harkitsin ensin teroituspalvelua mutta päätin sitten kuitenkin opetella homman itse. Tähän vaikutti sekin että sain lapsilta lahjaksi deba-veitsen. Sitä en uskalla mihinkään "teroituskoneisiin" työntää. Päädyin eri "googlailuiden" kautta tähän sun edulliseen aloittelijan kivipakettiin. Enkä pettynyt! Omat veitseni ovat sen verran pehmeää (HRC <60) terästä että näillä kivillä (1000) sain yhden vanhemman filetinkin (Marttiini) kuntoon vaikka terä oli ottanut jo aika paljon osumaa vuosien varrella. Toisaalta, ei mun tartte keittiöveitsillä partaa ajaa joten viimeistelyyn tuo 3000 riittää oikein hyvin. Myös tekemistäsi videoista on ollut apua. Vielä en ole sitä debaa käyttänyt niin paljoa että sitä tarvitsisi teroittaa. Perus lounasravintolassa ei enää juuri kalaa käsitellä muuten kuin hakemalla valmiit fileet pakkasesta :D! Kesäksi lähden Saimaan rannalle ja ajattelin muutaman (kymmeniä vai satoja?) särjen siellä käsitellä Japanista kotoisin olevalla tekniikalla (deba). Jos ei muuten niin ihan vaan halusta opetella uusia juttuja. Mukavaa kesän odotusta Sinullekin! Kiki
Anonyymi vahvistettu ostaja, 5.2.2024
Yleisarvosana
Tuotteet vastasivat tarvetta ja esitteitä. Toimitus oli täsmällinen ja riittävän nopea.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 2.2.2024
Yleisarvosana
Ensikertalaisena sen kummemmin ilman tausta tutkimusta hiomakivistä päädyin tähän tuotteeseen. Alkuun kokeilin johkuu perus Fiskarsiin kun oli "halvin" veitsi kämpässä ja 1000 puolella sai tarpeeksi teräväksi koti käyttöön, mutta jälkikäteen katoin tuote esittely videon ja tulin samaan tulokseen, että karkeampi kivi olisi hyvä olla kaverina. Nuoriso-ohjaaja kun olen niin päätin sitten harjoitella nuokkarin veitsillä, jotka olivat kaikki luokkaa pyöreät ja kyllä niistä tarpeeksi terävät sai siihen touhuun. Yhteenveto: karkeamman kovin tarvitsisi kaveriksi, jotta ei tarvitse puolta tuntia hioda per veitsi. Mutta ajaa asiansa. Lisää reeniä ja "laadukkaampien" veitsien ostoon.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 1.2.2024
Yleisarvosana
Hiomakiviä ensimmäistä kertaa käyttävänä settiä oli helppo käyttää, ja video auttoi alkuun. Erinomainen tuote hintalaatusuhteeltaan.
Manu M. vahvistettu ostaja, 29.1.2024
Yleisarvosana
Aiemmat teroitukseni tein kapealla käsiliipalla. Tämä kivi on leveä ja sen saa tukevasti pysymään pöydällä paikallaan siinä tulevan kumialustan avulla. Teroitus itsessään oli aluksi hieman vaikeaa ja oikean kulman löytyminen vaatii harjoitusta. Paketin mukana kyllä tuli myös kulmatuki, jolla oli hyvä katsoa oikeaa kulmaa veitselle. Veden ja paineen määritys oli myös alussa hakusessa, mutta usean veitsen jälkeen sen alkoi jo oppia. Veitsistä tuli lopulta todella teräviä. Varmaan useamman kovuustason kivillä teroitus on helpompaa, mutta kyllä tälläkin setillä saa hyvää jälkeä aikaan. Tietenkin jos veitsi tai puukko on ihan patarapa, vaati se rajumman aloitusteroittimen ennen terän kuntoon saantia. Hyvä setti hintaansa nähden!
Anonyymi vahvistettu ostaja, 7.1.2024
Yleisarvosana
Loistava paketti ja kodin veitset eivät ole koskaan olleet näin teräviä! Kummasti ahvenen fileerauskin alkoi teroituksen jälkeen sujumaan. Jopa vaimokin huomasi eron tomaatteja leikatessaan :)
Anonyymi vahvistettu ostaja, 4.1.2024
Yleisarvosana
Toimii ensikertalaisellakin.
Näytä kaikki (65) Lisää kommentti

Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: