Tuotteet‪» Hiomakivet‪» Shapton hiomakivet‪» Kuromaku‪»

SHAPTON Kuromaku 1000

SHAPTON Kuromaku 1000‪


Hinta
48,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kplVarastossa
Espooyli 10 kpl heti
Netistä toimitettavissayli 10 kpl heti

Tuotekoodi
K0702

Lisäksi
Tasoituskivet
Naniwa Tasoituskivi #220
+18,00 €

Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Shapton "Pro" Kuromaku 1000

Kiven oikea karkeus on noin 800 ja tästä syystä Kuromaku 1000 tunnetaankin harvinaisen tehokkaana kivenä.

Muistathan, että myös tätä kiveä pitää aika ajoin tasata, ajatuksia tästä aiheesta alla olevalla videolla.

Karkeus: #1000 "Orange"
Pituus: 210 mm
Leveys: 70 mm
Paksuus: 15 mm

HUOM!

"Splash-and-Go" kivet eivät pidä pitkäaikaisesta säilytyksestä vedessä. Käytä vettä vain niin paljon kuin kivi sitä vaatii. Älä upota kiviä vesialtaaseen. Teroituksen jälkeen pyyhi kivi heti puhtaaksi pyyhkeellä. Näin saat kiven siistin näköiseksi ja saat kuivumisprosessin käyntiin. Aseta kivi kuivumaan sellaiseen asentoon, että se ei kosketa kiinteätä pintaa. Laita kivi makaamaan esim kynän päälle. Anna kiven kuivua hitaasti ja rauhassa, ilman erillistä lisälämmitystä. Älä aseta kiveä suoraan auringon valoon. Äläkä anna kiven jäätyä kosteana. Kuivuminen kestää yli vuorokauden. Säilytä kivi suojassa kolhuilta esim. omassa laatikossa ilman mahdollista alkuperäistä solumuovipehmustetta. Älä laita kiveä kosteana muovipussiin.

Ajatuksia hiomakiven tasaamisesta ?

Paino
0,58 kg
(myyntipakkauksen kanssa 0,85 kg)


Valmistusmaa
Japani


Kommentit
Risto L. vahvistettu ostaja, 10.2.2024
Yleisarvosana
Toimiva kivi, ei valittamista.
Mikko M. vahvistettu ostaja, 7.2.2024
Yleisarvosana
Olen aloittelija näiden kivien käytössä, mutta käyttö oli muutaman opasvideon katsomisen jälkeen helppoa. Sain veitsistä teräviä ja tämä puri yllättävän hyvin myös kolhiintuneisiin veitsiin, joiden arvelin aluksi kaipaavan karkeampaa kiveä.
Jussi A. vahvistettu ostaja, 10.1.2024
Yleisarvosana
Laadukas kivi, antaa hyvän selkeän tuntuman. Plussaa vielä säilytyskotelosta
Jouni A. vahvistettu ostaja, 26.12.2023
Yleisarvosana
Hyvä yleiskivi, vähän äänekäs, mutta itseä ei haittaa
Anonyymi vahvistettu ostaja, 22.12.2023
Hyvä kivi aloittaa teroitus (ei niin tylsälle) veitselle. Hoitaa homman myös hiukan kovemmalle teräkselle.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 7.12.2022
Yleisarvosana
Älyttömän hyvä kivi! Syö todella hyvin vaikka onkin vain 1000# pitkästä aikaa löytyi näin hyvä tuote!
Anonyymi vahvistettu ostaja, 3.11.2022
Yleisarvosana
Tilasin miehelle synttärilahjaksi. Kovasti on tykännyt ja talon veitset leikkaavat nyt kuin uudet.
Jukka K. vahvistettu ostaja, 3.11.2022
Yleisarvosana
Vähän rouhea alkutuntuma mielestäni. Muuten loistava aikaisempiin 'halpis' kiviin verrattuna, ei hirveästi kokemusta vielä kertynyt mutta saa hyvä terän aikaiseksi kaikkiin fiskarseista muihinkin. Vettä imi kohtalaisesti , ja jossain kohtaa heräsi ajatus että toimisiko pienellä upotuksella vähän helpommin. Muuten hyvä ja tehokas kivi.
Harri S. vahvistettu ostaja, 23.4.2022
Yleisarvosana
Kuromaku-sarjan parhaita kiviä 320 kanssa. Nopea, splash&go (tai ehkä nyt edes lyhyt 15s liotus). Kuten muutkin Shaptonit hieman karkeampi kuin muiden sama numero. Luokittelisin japanin asteikolla kyllä sinne puhutulle 700 tms kohdalle. Tuntuma hyvä ja Kuromakut on kaikki todella nopeita (osin johtuen asteikkoerosta). Mulla meni hetki ajaa kivi sisälle vaikka tasoittelin useamman kerran 400 Atomalla. Epämääräinen eri kohtien erilainen tunne hävisi kyllä kun sai pintaa riittävän paljon kulutettua. Kova kivi, jossa puoliksi pintapehmeä tunne. Vaste hyvä, tykkään. Jos en halua Shaptonin samettista tuntua (tai Imanishi Bester 1200), vaan nopeaa työrukkasta, niin tämä tulee kouraan heti. Ei voi vertailla Naniwa 800 tasoon, kun sen on taas Naniwan tyyliin paljon hienompi kuin 800 keskimääräisellä numeroasteikolla.
Eetu K. vahvistettu ostaja, 2.5.2024
Olen nyt useampia kuukausia testaillut tätä Kuromaku tonnia ennen kuin koin saaneeni riittävästi teroitustaitoa ja kokemusta kivestä jättääkseni palautetta. Vaikka tästä on kuullut kommentteja, ettei kovinkaan hyvä vaste ja ääni, niin olen itse kokenut oikein asialliseksi kiveksi. Toki aiemmat kokemukset olivat pehmeitä, Verkkokauppa.comin veitsivalmistajien brändäämiä kombokiviä. Kivi on ehdottomasti tehokas kuten sitä usein kehutaankin. Ja oikein hyvän terän sillä saa aikaiseksi. Viime aikoina olen kuitenkin huomannut seikan, joka ei vastannut ihan odotuksiani arvioita kuunneltuani. Sami esimerkiksi sanoi hiomakiven tasoitusvideolla että Kuromakun tonni on sen verran kova kivi ettei sitä tarvi tasoitella kuin vasta ehkä 10 teroituksen jälkeen. Yleensä nähnyt tuota kiveä myös tasoitettavan vain parilla pyyhkäisyllä. Huomasin kuitenkin suht pehmeillä keittiöveitsilläni (varmaankin ruostumatonta terästä, mutta ainakin kivi puree niihin tehokkaasti) harjoitellessa, että sain joka kerta teroitettuani tasata kiven; mielestäni käytin varsin laajasti koko kiveä enkä hinkannut veitsen kärkeä ahkeraan, mutta aina lopettaessa oli syntynyt kohta keskelle, pystysuunnassa ehkä 30-40 % päädystä joka oli selvästi kuopalla ja kesti aikansa tasoittaa. Käänsin jopa kiveä säännöllisesti teroituksen aikana välttääkseni yksipuolista kulumista. Noin peukalonpään kokoinen rasti pysyi sitkeästi lyijykynäruudukon jäljiltä ja Kuromaku tonni alkoi tuottaa jopa paksumpaa slurrya joka tukki Suehiron sinisen tasauskiven useampaan kertaan. Eli selvästi olin onnistunut tekemään kovaan kiveen yllättävän sitkeän painauman jonka olen mielessäni yhdistänyt pehmeämpiin kiviin, kovempiin teräksiin ja tekniikkaan joka koskettaa ehkä pienempiä veitsiä ja niiden kärjen hiomista ja kiven pitämistä vain yhdessä suunnassa. Oli miten oli, erinomainen kivi varsinkin hintaansa nähden, suosittelisin ketä vain aloittamaan harrastuksensa terien hoitajana tällä kivellä. Tahdoin vain tuoda kokemukseni muiden pohdittavaksi, liekö kyseessä vain tekniikan puute vai erikoinen yksittäisen kiven ongelma, hieman yllättävä ilmiö joka tapauksessa.
Asiakaspalvelija Sami P. 6.5.2024
Tämä kommenttini noin 10 kerran tasoitusvälistä on muuttunut vuosien saatossa. Itse taasaan kiven kuin kiven joka päivä ennen kuin aloitan teroitukset. Olen pyrkinyt arpomaan mikä olisi kotikäyttäjälle sopiva tasoitusväli, mutta siihen vaikuttaa niin moni muuttuja. Kuinka paljon vettä käyttää, mitä teroittaa ja varsinkin millä tekniikalla. Säännöllistä tasaamista puoltaa se seikka, että silloin pääsee muutamalla tiukalla pyhkäisyllä, mutta kun päästää kiven kuopalle on edessä hikinen urakka.
Lisää kommentti

Tuotemerkki


Katso myösTuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: