Tuotteet‪» Leikkuulaudat‪»

ASAHI

Synteettisestä kumista valmistetut japanilaiset Asahi-leikkuulaudat sopivat niin kotikeittiöihin kuin ammattikäyttöönkin. Hankkimalla Asahin saat todennäköisesti leikkuulaudan loppuiäksi.

Asahi Professional kumileikkuulaudat tuotiin markkinoille jo vuonna 1965, ja tuotekehitys kohti entistä parempaa leikkuulautaa on jatkunut siitä asti. Asahin leikkuulaudat ovat niin korkealaatuisia, että joissain ravintoloissa on yhä käytössä yli 40 vuotta vanhoja lautoja!  Siis todellinen ammattilaisen leikkuulauta.

Tämä laudan pitkäikäisyys on harvoin asia mitä ostettaessa ymmärretään huomioida, mutta kun vertaa lautaa perinteiseen muovilautaan tai puukuitulautaan tulevat kestävyys erot esille hyvinkin nopeasti. ASAHI näyttää samanlaiselta 5 vuoden, 10 vuoden, 20 vuoden jne päästä. 

Kumin lisäksi Asahin leikkuulaudoissa on käytetty puumassaa, mikä tekee niistä pelkästä kumista valmistettuja lautoja lujempia. Siitä huolimatta lautoja ei voi luokitella koviksi, vaan ne sopivat myös laatuveitsille. Leikkaustuntuma on lähempänä puu- kuin muovilautaa. Pinta ei ole liukas, vaan sormituntuma on lähempänä nihkeää. Lauta ei myöskään kopise samalla tavalla kuin puukuitulaudat.

Tärkeimpiä ominaisuuksia on myös Asahi-leikkuulaudan puhdistettavuus. Muihin kumilautoihin verrattuna Asahin puhdistaminen käy poikkeuksellisen helposti, ja tarvittaessa sen pinnan voi käytännössä uusia hiomalla sitä tarvittaessa hiekkapaperilla. Lauta myös kuivuu nopeasti, mikä tekee siitä hygieenisemmän.

Puhdistettavuutensa ansiosta Asahi sopii erinomaisesti lihan leikkaamiseen ja käsittelyyn.