Tuotteet‪» Hiomakivet‪» HIOMAKIVI‪»

Hiomakivi Pack V3

Hiomakivi Pack V3


Hinta
69.00 + toimituskulut
Sis. alv 24%


Määrä
kpl


Varastossa
Espooyli 5 kpl heti
Netistä toimitettavissa hetiyli 5 kpl heti

Tuotekoodi
H1000Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Olen jo pidemmän aikaa hakenut parasta mahdollista laadun ja hinnan tasapainoa rakentaessani aloittelijalle tai kotikäyttäjälle sopivaa Hiomakivi Packia. Ei ole aivan helppo homma!

Hiomakivissä tehokkuus, käyttömukavuus ja kestävyys yleensä tarkoittavat myös korkeampaa hintaa.  Nyt olen kuitenkin saanut aikaiseksi paketin, jossa halpakiviä usein vaivaava pehmeys ei näy ollenkaan. Poissa pysyy myös epämukavuus, jonka ylikovuus yleensä tuo mukanaan. 

Tämä paketti on jo kolmas versio. Ensimmäisen version suurin puute oli, että kivet olivat liian pieniä, ja paketin kakkosversio korjasi tämän ongelman. Tässä kolmannessa versiossa karkeuden 3 000 kivi on vaihdettu tehokkaampaan. Lisäksi hiomakiven pidike vaihdettiin Naniwan hyväksi havaittuun telineeseen. Nyt pysyy kivi tukevammin paikalla.

Pakettiin kuuluu karkeuden 800 hämmästyttävän tehokas kivi, josta pystyy hyvin hyppäämään paketissa tulevaan karkeuden 3 000 kiveen. Viimeistelykiven käyttömukavuus omassa hintaluokassaan on aivan huippua. Kolmosversioon tuotu uudistettu kivi parantaa myös koko paketin hinta-laatusuhdetta. Paketissa olevilla kivillä pystyy teroittamaan myös kovia hiiliteräsveitsiä. 

Paketin hiomakivet voidaan luokitella niin sanotusti semi-uppokasteltaviin, eli toimiakseen ne vaativat etukäteiskastelua vain 4–5 minuutin ajan. Teroitusta kannattaa kokeilla eri vesimäärillä ja etsiä omaan työskentelytapaan sopiva malli.

Kivien huoltoa varten paketissa tulee tasoituskivi, jolla hiomakiveä voi tasata. Hiomakiven säännöllinen tasaaminen tarkoittaa hiomakivelle pitkää käyttöikää sekä varmistaa, että veitsen teroittaminen onnistuu koko terän matkalta tasalaatuisesti. Lisäksi käyttöä on helpottamassa huippulaadukas hiomakiven pidike sekä veitsen kulmaohjain.

Videossa kerrotaan Hiomakivi Pack V3 versiosta ja annetaan useampikin vinkki aloittelevalle teroittajalle.PAKETISSA MUKANA:

HIOMAKIVET, kivien pituudet vaihtelevat muutaman millin suuntaansa

Karkeus: #800 (materiaali korundi)
Pituus: 209 mm
Leveys: 65 mm
Paksuus: 34 mm
Paino: 886 g

Karkeus: #3000 (materiaali korundi)
Pituus: 209 mm 
Leveys: 65 mm
Paksuus: 34 mm
Paino: 768 g

TASOITUSKIVI
Karkeus: #180
Pituus: 170 mm
Leveys: 55 mm
Paksuus: 28 mm
Paino: 430 g

LISÄKSI: kulmaohjuri ja hiomakiven pidike

HUOM!

Tämä hiomakivi on ns semi-uppokasteltava kivi. Toimii parhaiten 5-10min kastelun jälkeen. Älä säilytä kiveä vesialtaassa. Teroituksen jälkeen pyyhi kivi heti puhtaaksi pyyhkeellä. Näin saat kiven siistin näköiseksi ja saat kuivumisprosessin käyntiin. Aseta kivi kuivumaan sellaiseen asentoon, että se ei kosketa kiinteätä pintaa. Laita kivi makaamaan esim kynän päälle. Anna kiven kuivua hitaasti ja rauhassa, ilman erillistä lisälämmitystä. Älä aseta kiveä suoraan auringon valoon. Äläkä anna kiven jäätyä kosteana. Kuivuminen kestää yli vuorokauden. Säilytä kivi suojassa kolhuilta esim. omassa laatikossa.

Paino
3.05 kg


Valmistusmaa
Kiina


Kommentit
markus y. 3.8.2022
Ihan toimiva setti. Huima parannus verrattuna ns. markettien halppis kiviin.
Anssi L. 11.7.2022
Yleisarvosana
Treenataan, treenataan. Onneksi videoita löytyy. Haasteena on löytää tylsiä veitsiä. Täytyy lainata naapureilta.
Matti K. 26.5.2022
Yleisarvosana
Hyvä setti veitsien perusteroitukseen. Meikäläisen oloinen aloittelijakin saa tällä sellaisen terän aikaan, että ruoan pilkkominen muuttuu ilosta suorastaan nautinnoksi! Paketin mukana tulevassa ohjelapussa muistutetaan, että käytön jälkeen hiomakivia pidettäisiin ilmavassa tilassa vähintään 24 tuntia kuivamassa. Oman kokemuksen mukaan 36+ tuntia on tarpeen, että kivet todellisuudessa kuivavat.
Tuomo T. 23.3.2022
Kivet olivat tosi käyttökelpoiset. Kaipaisin kuitenkin jonkinlaisia ohjeita teroituskulmista ja muista pienistä vinkeistä joilla aloittelijan olisi helpompi saada heti veitset teräviksi. Joku vinkki myös siitä miten saadaan homma toimimaan helposti.
Asiakaspalvelija Sami P. 6.4.2022
Harjoittelu tekee mestariksi tässä lajissa: Tällä blogissa oli muutamia vinkkejä https://hiomakivi.fi/a2/kuinka-teroitan-veitsen
Nimimerkki Metsästäjä 13.7.2022
Vaikuttaa hyvältä paketilta. Tosin usein suositellaan terän viimeistelyyn 5000/8000/10000 "hienohiontakiviä". Olen käyttänyt viimeistelyyn 8000 kiveä ja toimii, jopa metsästysnuolien leikkuriterien viimeistelyyn.
Nimimerkki Marko 23.5.2022
Sopiiko myös talttojen teroitukseen?
Asiakaspalvelija Sami P. 24.5.2022
Kyllä sopii myös taltoille. Oma suositus on aina ns täyskovat kivet taltoille, mutta ei nämä siitä määritelmästä kauaksi jää.
Lisää kommentti